marți, 26 mai 2015

Povestea boabelor de grau devenite painica

Atelier de povesti senzoriale si mestesuguri pentru copii si parinti
Brutarim si povestim cu grupa de 2-4 ani
sambata 30 mai, ora 11.00 la Lumea lui MOMO
cu Andreea Stefan

Nu se stie cum, dar un bob mic si marunt de grau, se hotara sa plece intr-o buna zi, in cautarea celor 23 de frati ai sai, pierduti pe undeva, la inceput de lunii iulie; atunci cand amiaza-i precum cuptorul incins. Fusesera cu totii o familie mare, cu radacinile bine adanc infipte in pamant, iubiti de soare si hraniti cu multa iubire de mama natura. Acum era singur si trist. S-a oprit la prima boaba de roua, prima raza de soare, primul vanticel de dimineata, prima buburuza iesita din iarba, primul pas intalnit in cale..pana cand i-a aparut in fata o paine maaare si rotunda, bine coapta si mandra precum o floare de munte. Parca, parca o cunostea de undeva, si ostenit de drum se aseza timid langa ea si incepu sa-i depene povestea lui...


..asa incepe povestea noastra de sambata dimineata, iar continuarea o vom crea impreuna cu Andreea, cum se transforma bobul de grau din pamant, in painica pe care o mancam in fiecare zi. 

Ne vom scufunda mainile in boabele de grau din lada senzoriala,  vom strecura printre degete, le vom trece prin palnii,  ca mai apoi sa ne modelam fiecare painica, pe care o vom coace si imparti in familie.

Incepem la 11.00 trecute fix, si avem o ora la dispozitie, la pachet cu cele 8 locuri disponibile. Participarea se face doar pe baza de rezervare prealabila la lumealuimomo@gmail.com.  Atelierul costa 50 lei/copil iar parintii nu platesc.

PS. Adresa noastra este: Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Et. 1, Sector 1 Bucuresti, tel: 0723.565.113



miercuri, 20 mai 2015

Povestea norisorului de vara

Atelier de creativitate, joaca si povesti pentru copii si parinti
varsta recomandata + 2 ani - 4 ani

Stiti cum rade un norisor? Dar cum suspina?
Si de ce ploua un norisor?

Se spune ca sus, suuus, pe cerul senin al verii, locuia o familie de norisori albi si pufosi, zglobii si prietenosi care se jucau impreuna cat era ziua de mare : ba prinselea, ba stana de piatra, ba varteguj, ba ghiceste personajul. Intr-o zi, pe cand soarele era sus pe cer...

..asa incepe povestea noastra, iar continuarea o vom crea impreuna sambata alaturi de Andreea. Vom decupa norisori, din care supriza..vor curge inimioare nu doar picaturi de ploaie. Ii vom pune ochi, nas si gura si ii vom da chiar un nume.

Dar aceasta nu e toata povestea, asa cum v-am obisnuit, vom explora joaca senzoriala, si ne-am pregatit cu spuma si picaturi colorate :-).

Incepem la 11.00 trecute fix, si avem o ora la dispozitie, la pachet cu cele 8 locuri disponibile. Participarea se face doar pe baza de rezervare prealabila la lumealuimomo@gmail.com.  Atelierul costa 50 lei, iar parintii nu platesc.

PS. Adresa noastra este: Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Et. 1, Sector 1 Bucuresti, tel: 0723.565.113

marți, 12 mai 2015

Povestile lui Nica..cu arome coapte de painica

Teatru interactiv si muzical pentru copii 
Duminica 24 mai, ora 11.00
Clubul Taranului ( Muzeul Taranului Roman)


Lumea lui Momo si MOMOLINO va invita la Clubul Taranului –copii si parinti laolalta- sa descoperiti lumea fascinanta a „Amintirilor din copilarie” de Ion Creanga, spuse pe intelesul tuturor copiilor.

In timpul spectacolului, Smarandita, mamuca lui Nica va framanta si coace o paine mare, din care ne vom infrupta cu totii la final, in semn de sarbatoare! 

Regia și adaptarea textului: Antoaneta Zaharia
Distributia Ioana Flora și Antoaneta Zaharia (2 actrite premiate de UNITER si Gala GOPO)
un spectacol marca Lumea lui MOMO si MOMOLINO - Teatru si Povesti pentru copii

"Nica si povestile sale” reinventeaza poveștile copilăriei unei generații trecute, în maniera copilăriei generației de astăzi. Copii și părinți, haideti împreună cu Nică din Humulești să retrăim întâmplările pline de haz din satul scăldat de Ozana „cea frumos curgătoare”. Să furăm pupăza din tei și să o ascundem în pod, apoi să o vindem la târg și, de gura moșului, să fugim repede acasă! Să mergem la furat de cireșe și să punem la pământ toată cânepa cea verde și fragedă a matușii Mărioara! Să mergem la scăldat în ziua când mama avea atâta treabă, să ne întoarcem apoi goi goluți fugind pe ulițele satului și, târziu, după ce ne-au lătrat câinii lui Tasnea, să cerem mamei iertare și ceva de mâncare... Să mergem în Broșteni la casa Irinucăi și, din greseală, să o dărâmăm toată cu un pietroi desprins din deal și fuga-fuga acasă, la bunica, să ne vindece de râie căprească! Si apoi la mama, în brațele ei iertătoare, să râdem la soare ca să se îndrepte vremea! Ce poate fi mai frumoasă decât copilăria mea și a voastră, zică cine ce-o zice! 

Un spectacol deopotriva educativ prin care ne propunem sa impartasim copiilor pasiunea pentru lectura si le transmitem valori legate fundamentale despre de familie, traditii, magia copilariei si felul in care umorul ne ajuta sa trecem chiar si peste cele mai imposibile situatii. 

Bilet intrare: 25 lei/persoană, cel de-ai doilea parinte are gratuitate. Copiii pana in 3 ani, tinuti in brate de parinti nu platesc bilet. Gratuitatile nu se cumuleaza si se acorda doar o singura data. 

Biletele se pot rezerva la lumealuimomo@gmail.com, tel 0723.565.113, sau se pot procura de la Clubul Taranului inainte de inceperea spectacolului.

Dor de mare - atelier de construit castele de nisip si mesterit mandale cu scoici (2-3 ani)

Atelier de creativitate si joaca pentru copii (2-3 ani) si parinti
Sambata 16 mai, ora 11.00
cu Andreea Stefan


Când se face un pic mai cald afară, vouă unde ne este gândul? 
Când apar căpşunile şi cireşele, vouă, unde vă este gândul? 
Când auzim cucul prin parc, vouă unde vă este gândul? 
Dar când vi se face dor de mare, voi ce faceţi? 

Căci noi ne jucăm de-a MAREAA, uite aşa: 

  • Umplem 2 lăzi cu nisip magic (kinetic), adorat de copii curioşi care doresc să experimenteze şi să atingă totul 
  • Ne aducem formele şi lopatele şi începem să ne imaginăm cu mânuţele noastre castele de nisip 
  • Coloram mandale în culorile cerului şi ale mării, lipim nisip strălucitor şi scoici rătăcite, melci curioşi şi pietricele vorbăreţe 

Daca iti place joaca noastra, te invităm să îţi pui ochelarii şi pălăriuţa de soare, cu mama sau tată de mâna, si sa păşesti (decultz) în lumea imaginată de noi, "Dor de mare"". 


Nisipul magic de la Merlin Store & Toys https://merlinstore.ro/12-nisipuri-magice este o jucărie fantastică, ce aduce copiilor bucuria tactilă a nisipului umed de la malul mării. Nisipul are o textură asemănătoare miezului de pâine pufos, nu se lipeşte de mâini, nu murdăreşte, nu se usucă niciodată şi nu are nevoie de apă! Este catifelat, plăcut la atingere, încurajând astfel dezvoltarea abilităţilor tactile şi de motricitate fină. Moldelarea cu ajutorul palmelor sau a vârfurilor degetelor oferă o experienţă relaxantă şi creativă atât copiilor, cât şi adulţilor. 

Atelierul se adresează copiilor de 2-3 ani şi urmăreşte dezvoltarea de abilităţi practice, creative şi sociale. Părinţi sunt invitaţi să participe, să se conecteze timp de 1 ora, la copilul lor prin joacă şi voie bune. Detalii organizatorice Durata atelier: 60 minute Locuri disponibile: 9

Taxa participare: 50 lei/copil (gratuitate pentru părinte) Participarea la atelierele Lumea lui MOMO, se face doar pe bază de înscriere la lumealuimomo@gmail.com, menţionând numele şi vârsta copilului, telefonul de contact, în limita locurilor disponibile. Înscrierea devine valabilă, după primirea emailului de confirmare din partea noastră. Taxa se achita înainte de intrarea la atelier. Dacă aflaţi că nu mai puteţi veni, un simplu telefon sau email dat la timp, ajuta un alt copil să se bucure de acest atelier. Detalii la telefon: 0723.565.113 Lumea lui MOMO, Str. Grigore Cobalcescu nr, 51, et.1 sector 1.

luni, 11 mai 2015

PREMIERA TEATRU PENTRU COPII: Povesti de la inceputurile lumii

Teatru de umbre si muzica live
recomandat copiilor cu varste intre 2-10 ani 

Duminica 17 mai, ora 11.00
Clubul Taranului

"Bunico, te rooog, mai spune-mi o poveste? ,Stii tu, una dintr-acelea asa cum era "Elefantelul cu nasul scurt". "Eeeeei, draga mea, pesemne ca tu vrei sa auzi iar cum aratau animalele in vremuri indepartate si demult uitate si cum de au ajuns ele sa arate precum cele pe care le stim noi astazi. Ei bine, cred ca astazi o sa facem o calatorie mai lunga si o sa-ti povestesc cum si-a capatat Rinocerul pielea zgrunturoasa, Camila ghebul din spate si Cangurul picioare lungi si puternice, gata sa sara cu ele peste munti si ape. Te-ai asezat comod, esti pregatita? Se spune ca, demult, tare demult, in tinuturi indepartate si vremuri demult uitate..." 

Dragi copii si parinti, Teatrul pentru copii MOMOLINO si Trupa LIMPOPO, va invita intr-o noua incursiune prin fascinanta lume a animalelor imaginate de inegalabilul Kipling. Cu ajutorul umbrelor si a instrumentelor muzicale etnice (xilofon, sansula, glockenspiel, bol tibetan, kazoo, dan-moi, ocean drum, hand drum, talanga etc) vom recrea atmosfera povestilor celui care a descris lumea animalelor ca nimeni altul. 

Umbre: Ruxandra Coman 
Muzica: Loredana Mitrut 
Adaptare dupa: "Cum si-a capatat Rinocerul pielea", "Cum si-a capatat Camila ghebul din spate" si "Rugamintea batranului Cangur", de Rudyard Kipling 

Pret bilet: 25 lei/persoana. Locuri limitate. Participarea la spectacol se face cu rezervare prealabila la lumealuimomo@gmail.com, detalii la 0723.565.113

miercuri, 6 mai 2015

AJUTA COPIII NEPALEZI SA ZAMBEASCA DIN NOU

CAMPANIE DE AJUTORARE A FAMILIILOR SINISTRATE DIN NEPAL

"Eram in Nepal cand pamantul a inceput sa tremure sub picioarele mele, casele sa se incline si stalpii sa se indoaie. Am fost un om norocos, daca pot spune asta. Insa nu voi uita niciodata fetita aceea speriata din Pokhara, care plangea si striga dupa taticul ei. Nu voi uita niciodata casele si templele prabusite pe care le-am vazut in Kathmandu, nu voi uita imaginile pantofilor prinsi intre daramaturi si corbii scobind in maldarele de praf, nu voi uita vietile distruse..lacrimile si tipetele oamenilor. Insa pastrez in suflet si un Nepal vesel si colorat, copii fericiti alergand liber, oameni calzi, multa prietenie si iubire! Sunt recunoscatoare pentru experientele traite, pentru darurile primite de la aceasta tara, pentru iubirea pe care am simtit-o la fiecare pas! Vreau sa ii ajut pe copiii nepalezi sa zambeasca din nou, stiu ca este si responsabilitatea mea! Si stiu ca vom fi mai multi, asa ca va astept alaturi in campania initiata de Lumea lui MOMO, cu sprijinul lui Sega Namaste, calauza mea in Nepal!" (Mira Loghin)

ÎN NEPAL, PESTE 1.000.000 DE COPII ȘI-AU PIERDUT ZÂMBETUL 

Marele cutremur din 25 aprilie 2015 a afectat profund viața locuitorilor din țara de la poalele Munților Himalaya. Peste 7.000 de vieți curmate, monumente istorice complet distruse, sate întregi măturate de pe suprafața pământului, 8.000.000 de oameni rămași practic pe drumuri. În timp ce părinții lor se luptă pentru supraviețuire, căutând adăpost și hrană, copiii suferă în tăcere. Și-au pierdut hăinuțele, și-au pierdut jucărioarele, ghiozdanele si caietele pentru scoala, și-au pierdut zâmbetul. 

ÎI PUTEM AJUTA SĂ-L REGĂSEASCĂ 

Dacă ții în dulap lucruri, haine, jucării, creioane colorate, caiete pe care copilul tău nu le mai folosește, adu-le pe toate la Lumea lui Momo. Noi le vom sorta, împacheta și trimite in Nepal. E atât de ușor să readucem zâmbetul pe chipul acestor copii loviți de soartă. Pachete pot fi aduse personal la sediul Lumea lui Momo, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, email: lumealuimomo@gmail.com, telefon 0723.565.113. 

Suntem deschisi volunatarilor care doresc sa ne ajute la sortarea, impachetarea si livrarea pachetelor in Nepal! Asteptam sa ne contactati! 

Aceasta campanie de ajutorare a copiilor din Nepal se desfasoara cu sprijinul lui Sega Namaste , calauza noastra in Nepal, autorul campaniei de strangere de fonduri "Give Love. Give Happy. To Lama. His Family. His Village"

marți, 5 mai 2015

Copacul Familiei - atelier creativ, cu joaca si povesti pentru copii de 2-3 ani

Sambata 9 mai, ora 11.00
grupa 2-3 ani
cu Andreea Stefan

Hai sa ne jucam de-a copacii! sa ne aplecam spre pamant, sa ne inaltam catre soare, sa ne intindem, sa asteptam, sa ne lasam leganati de vant si mangaiati de soare. Si acum ca suntem copaci, vom avea grija de noi, vom aduce apa sa ne ude, vom aduce pamantul sa ne hraneasca, soarele sa ne incalzeasca si pasarile sa ne bucure cu cantul lor! - aceasta este povestea de azi, in jurul careia ne vom juca cu imaginatia.

Copacii vorbesc despre noi si familia noastra. Asa ca alaturi de parinti, vom alege culorile care ne inspira, vom decupa fetru si hartie colorata pe care le vom lipi in copacul desenat de noi. Acolo ii vom aseza soarele si luna, cerul si pamantul, apa si verdele frunzelor si chiar ciripitul pasarilor.

Atelierul se adreseaza copiilor de 2-3 ani si urmareste dezvoltarea de abilitati practice, creative si sociale. Parinti sunt invitati sa participe, sa se conecteze timp de 1 ora , la copilul lor prin joaca si voie bune. 

Detalii organizatorice
Durata atelier: 60 minute Locuri disponibile: 9 
Taxa participare: 50 lei/copil (gratuitate pentru parinte) (10% reducere pentru frati) Participarea la atelierele Lumea lui MOMO, se face doar pe baza de inscriere la lumealuimomo@gmail.com, mentionand numele si varsta copilului, telefonul de contact, in limita locurilor disponibile. Inscrierea devine valabila, dupa primirea emailului de confirmare din partea noastra. Taxa se achita inainte de intrarea la atelier.

Daca aflati ca nu mai puteti veni, un simplu telefon sau email dat la timp, ajuta un alt copil sa se bucure de acest atelier. Detalii la telefon: 0723.565.113 Lumea lui MOMO, Str. Grigore Cobalcescu nr, 51, et.1 sector 1.

Aventurile lui Hermann - spectacol de teatru interactiv pentru copii

E clar, Hermann nu mai vrea la scoala!! Va suna cunoscut? Este fratele mai mare, are doi părinţi care par să nu îi mai acorde atenţie decât surioarei mai mici, acum şi bolnavă de pojar care primeste afectiunea familiei. Si el? Parca a disparut din toata ecuatia familei, nimeni nu il mai intelege si il pretuieste.....si totusi, intamplarile prin care trece il ajuta sa inteleaga ca doar acasa este iubit si acceptat asa cum este! Povestea baietelului Hermann, poate fi povestea oricaruia dintre voi. 


O poveste despre călătoria extraordinară a unui erou curajos ce trebuia să ducă un mesaj secret. O călătorie pe care fiecare dintre noi a făcut-o cel puţin o dată în viaţă. Cu adevărat sau doar în imaginaţie. 

Un spectacol de teatru educativ si interactiv, plin de imaginatie, suspans si umor, potrivit copiilor de gradinita si de scoala. Va invitam dragi copii, parinti, bunci si matusici, sa traim, pas cu pas tot ce i s-a intamplat lui Hermann de dimineata si pana seara... sa descoperim ploaia, focul si comorile ascunse, sa ne ferim de monstrii rasariti din pamant, sa ne luptam cu un sarpe mare la circ si multe altele... 

cu Antoaneta Zaharia (actrita a Teatrului Odeon) si Clara Flores (actrita a Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti), adaptare si regie Antoaneta Zaharia dupa romanul lui Michael Ende, "Lungul drum catre Santa Cruz".

Pret bilet: 25 lei/persoana. Al doilea parinte participa gratuit. Copiii pana la 3 ani au gratuitate. Gratuitatile nu se cumuleaza.

Biletele se pot achiziţiona online de la www.iabilet.ro. Rezervari la email lumealuimomo@gmail.com, detalii la tel 0723.565.113