miercuri, 25 septembrie 2013

Un altfel de curs de pictura pentru copiiDin 3 octombrie 2013, ora 18.00
Povesti in aquarella „Peter Pan in Gradina Kesington” 
cu Ana Maistru un artist cu totul altfel

Celebra pediatră și psihanalistă franceză Fancoise Dolto sustine ca ființa umană e o ființă a vorbirii. Si se pare ca de fiecare dată când s-a încercat un dialog adevărat cu copilul, progresele au fost considerabile pentru că trăirea nu are sens decât într-o relație cu trăiri, senzații și sentimente. 

Lumea lui MOMO va propune nu doar un curs de pictură cu exersarea unor abilități practice, ci mai ales un curs care încurajează imaginația, oferindu-i prin povești, prilejul să se dezvolte, să se îmbogățească si sa impartaseasca. Astfel, vom traduce trăirile copilului prin imagini picturale, dar și prin cuvinte despre ceva care îl interesează foarte tare și anume: poveștile.

In jurul unor povești cu sens, cum este cea cu Peter Pan, se va construi o relatie, încercând să dezvoltăm dorința copilului de a descoperi, si sa exprime prin limbaj și culoare trările și senzațiile pe care le-a intalnit. 

Cum lucram? 
Incepem cu povestea pe care o spunem impreuna, improvizam, ne jucam si apoi incepem sa pictam. Pictura in orice si pe orice: cu aquarella si chiar guasa, tempera si acrylic pentru cei mari. Lucram pe suprafete individualizate sau comune, trecem de la hartie la carton, sarim pe textil sicand cu pensula, cand cu stampila sau paiul sau alte obiecte gasite pe niciunde nu te astepti! Nu sunt de colo nici pastelurile cerate, creioanele, cariocile sau markerele... Produsul final va fi o carte ilustrata – vom lega toate lucrarile create in cele 7 sedinte - , pe care si-o va lua acasa si o va rasfoi alaturi de voi. 

Ce dezvoltam?
• ajutăm copilul să dezvolte și să comunice trăiri, senzații și sentimente noi explorate cu ajutorul mai multor tehnici de expresie vizuală (aquarella/guașe, carioca, colaj, pasteluri, creioane aquarelabile) 
 • interactiunile sunt valoroase in devenirea ulterioara a copilului: deschidere, prietenie, incredere, intelegere si acceptare • simt estetic, simt cromatic 

Cum ne organizam? 
Ne inscriem la adresa de email a lui MOMO : lumealuimomo@gmail.com 
Achitam contravaloarea celor 7 sedinte ale atelierului: 300 lei
Ne strangem un grup de 7-8 copii, in atelier la MOMO, in fiecare joi de la ora 18.00 la 19.00 (sau 18.30 la 19.30)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu