duminică, 16 septembrie 2012

Atelier de povesti muzicale interactive

Foto: Cristina Ivan
Copiii adora povestile. Sa le asculte. Sa le inventeze sau sa le povesteasca ei insisi. Povestile lor se nasc din ceea ce ii inconjoara se nasc din domeniile interesante copiilor si din nevoile lor . Iar una dintre nevoi este dezvoltarea imaginatiei, creativitatii dar si originalitatii. Iar noi, parintii avem sansa sa ii ajutam sa se exprime liber, neconditionat, fara modele prefabricate, fara tipare Asa ca, ce-ar fi sa inventam o poveste muzicala?
 
Cum facem?
Citim impreuna o poveste, apoi o discutam pentru a o intelege. Gasim impreuna instrumentele care ar putea sugera fiecare personaj, apoi ne alegem personajul pe care il vom juca fiecare. Incepem sa interpretam povestea, atat din punct de vedere al miscarii fizice, cat si al sunetului. Fiecare copil isi asteapta randul si este atent la ceea ce fac ceilalti. Memoreaza ce are de facut si este atent sa intre in scena atunci cand ii vine randul. Repetam ceea ce am realizat, pentru o buna consolidare. La finalul modulului, tinem un mic spectacol, noi pentru noi, astfel incat piesa sa curga de la inceput pana la sfarsit si sa avem satisfactia efortului depus impreuna.
 
Ce obtinem?
O mai buna atentie la sine si la ceilalti, concentrare, rabdare pentru a-i asculta pe ceilalti si a ne astepta randul, creativitate, memorie, imaginatie, capacitate de sinteza.
 
Cand ?
Din 10 octombrie 2012, in fiecare miercuri seara intre orele 18.00-19.00

 
 
Alte detalii
Fiecare poveste va avea dedicat un modul de 4 sedinte consecutive.
Varsta minima : 5 ani 
Grup participant : 6-8 copii
Cost Atelier (4 intalniri saptamanale) – 160 de lei
Cel/cea care vine cu un prieten sau coleg la atelier are o reducere de 10% din costul lunar al atelierului
Improvizator: Loredana Mitrut

Inscriere: prin email la lumealuimomo@gmail.com si achitarea taxei de inscriere pana la data de 9 octombrie 2012 in limita locurilor disponibile. Plata se poate face cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51, sau prin transfer bancar la RO10INGB0000999903147605, deschis la ING Romania. Detalii la tel 0723565113
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu