joi, 18 aprilie 2013

Povesti inventate de copii la atelierul IMPROVESTEA@Lumea lui MOMO

Fluturele pierdut de acasă
din Volumul 3 Roz-Mov-Galbeniu 
autori: Maria, Ana, Maia, Andrei si Teo
coordonator atelier: Razvan Ropotan


Era odată Fluturele Coco Drăguțul și era și o fată Mirela și o sirenă pe care o chema Ana și încă una Maia. Fluturele locuiește în palatul de Nea. Fluturele s-a întâlnit într-o zi cu prințesa Mirela care plângea că nu avea niciun prieten.
 - Hei, nu e corect.
 - Da, nu e corect.
 - Ba da, e corect! Era și o găină în această poveste și era proastă și dusă cu pluta. Hihihi. Ba e o girafă. S-a întâlnit apoi cu cele două sirene – cine?
 – Mirela, fluturele și girafa! și au găsit o hartă a comorii și au plecat împreună și nu știau că de fapt comoara este prietenia. Mirela, Fluturele, sirenele și girafa sunt în pădure și Mirela a zis:
 - Auăleu! Se face târziu. Când mai ajung eu acasă? Doamne, Doamne, Doamne... 
- Ba nu, hai să găsim comoara, a zis Girăfuța. Și atunci, deodată apare un leu. Și un urs. Leu-urs. Leu-Urs! Și i-a rupt coada Sirenei Ana. Și apoi a murit.Ceilalți aleargă speriați. Au scăpat prin urechile acului. Vine un om
 - Ce faceți voi aici în mijlocul pădurii?
 - Păi căutăm o comoară, ziseră cu toții în cor.
 - Pot să vin să vă ajut? - Desigur! Ea era de fapt păzitoarea pădurii și îl știa pe Leul-Urs. Și avea multe răni pe față. Pentru că se bătuse cu leul-urs. Fata era de fapt sirena Maia, cealaltă sirenă care s-a transformat pentru că ea putea să fie sirenă numai când și cealaltă sirenă era sirenă. Și au căutat împreună comoara. Au căutat prin munte, prin apă și prin foc. Și trebuiau să treacă printr-o fântână. În fântână au respirat, de-abia mai puteau și sirena atunci când cânta ceva special îi strălucea părul și era lumină. Și s-au băgat toți sub apă fiindcă avea părul lung și strălucea. Leul voia să bea niște apă, celălalt care era foarte bun și ajută oamenii. El i-a ajutat și pe ceilalți să iasă din fântână. Leul i-a ajutat să găsească comoara care era dincolo de un lac. Dar era numai unu cufăr și acolo era o bufniță.
 - Bravo, ați găsit comoara. 
- Unde? Unde e comoara? 
- De fapt comoara este prietenia! 
Ei au înțeles și au fost cu toții prieteni până la adânci bătrâneți
 Sfârșit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu