luni, 22 aprilie 2013

Ultimul loc la Atelierul de gandire creativa @ Lumea lui MOMO

Miercuri 24 aprilie, ora 18.30
Atelier de gandire creativa
pentru copii intre 5-7 ani
cu Andreea Stefan, psiholog


Cum ar fi daca am fi constienti (cu adevarat constienti) de fiecare alegere pe care o facem? Cum ar fi daca am putea gasi mai multe solutii la o problema ce ne macina, ne-am lua timp sa o alegem pe cea mai potrivita si apoi am pune-o in practica? Si cum ar fi daca nu ne-am teme de greseli, daca nu ne-ar interesa sa ne conformam neaparat unui model? Probabil ca am fi noi insine, iar alegerile le-am face gandindu-ne la nevoile si dorintele noastre si ale celor dragi. Acest atelier de dezvoltare personala este gandit pentru copii cu varste intre 5 si 7 ani si are ca obiectiv stimularea gandirii creative. 

Ce vom face concret? - vom inventa jocuri, jucarii, masinarii pentru a ne antrena "muschiul creativitatii" - ne vom pune intrebari, multe intrebari si apoi ne vom raspunde - vom schimba perspectiva prin joc de rol pentru a deveni mai empatici si mai flexibili - vom descoperi cat de valoroasa si plina de satisfactii este gandirea creativa De ce va propunem un atelier de gandire creativa? 

Creativitatea este ca un muschi ce trebuie antrenat, inca de la varsta frageda. Daca pana la 2 ani copiii au nevoie sa exploreze lumea din jurul lor cu ajutorul simturilor, dupa aceasta varsta apar intrebarile :-) si stim cu totii ce presupune acest lucru. Iar creativitatea inseamna mai mult decat a face lucruri creative. Esti creativ atunci cand poti sa te adaptezi usor la schimbare si nu ramai blocat in fata ei, esti creativ atunci cand iti gasesti timp pentru o veche dorinta, sau cand gasesti o solutie ce bucura pe toti. Imaginatia incepe cu o idee creativa si creste atunci cand se realizeaza idei creative. Creativitatea creste increderea si da claritate gandirii, il ajuta pe copil sa isi faca planuri si sa ia decizii.

Despre gandirea creativa puteti citi si aici: http://jeffersoncountypost.com/?p=6785

Detalii atelier : 6 sedinte, 6 saptamani (1 sedinta saptamanala)
Durata sedinta : 60 minute
Cost atelier: 300 lei/ se achita integral pana la data de incepere a atelierului in limita locurilor disponibile. Inscrierile se fac doar la lumealuimomo@gmail.com. Detalii la tel: 0723.565.113





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu