luni, 7 aprilie 2014

Atelier de pictura creativa pentru copiii de 4-6 ani - Coloratina

COLORATINA - ARTA CONTEMPORANA AMUZANTA

Un nou modul din 24 APRILIE 

cu Ana Maistru, artist plastic

A picta si a desena sunt probabil primele “indeletniciri artistice" ale copilului inca din frageda pruncie,  copilul aratandu-ne ceea ce simte in interiorul fiintei sale sau ceea ce vede in jurul sau. Hartia de desen devine o lume fantastica care se naste prin simpla adaugare a unei pete de culoare sau trasare a unei linii. Copiii iubesc desenul. Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc povestile. Iubesc lumina. Si aici nu e vorba de talent. Ci de creativitate, imaginatie, comunicare – stimulate in primul rand prin joaca, dar si de alte abilitati pe care copiii si le pot dezvolta prin pictura si desen: perceptia vizuala, reprezentarea obiectelor din jurul lor, coordonarea motorie, increderea de sine, atentia la detalii si exprimarea emotiilor.


Temele noului atelier de pictura creativa pentru copii sunt :

Sedinta1: Culori dansatoare  (bodypainting pe muzică latino
Sedinta 2: Roșul peste tot - roșul natural (lalele, căpșuni) vs. roșul chimic (ojă, ruj, sirop)
Sedinta 3: Artă brută ( asamblaj de materiale reciclabile și sculptură în carton)
Sedinta 4: Fereastra din BD (colajul unei ferestre care ne conduce în lumea benzilor desenate)
Sedinta 5: Animale zăpă-știintifice  (tehnică mixtă de încurcat "borcanele")
Sedinta 6: Poezii și ghidușii  (ilustrație de versuri haioase)
Sedinta 7: Mă dor toate oasele! (mimă și măști)

Indiferent de vârstă, culorile ne ajută, să descoperim lumea exterioară și în același timp să le descoperim celorlalți lumea noastră interioară, să conectăm aceste două lumi atât de diverse și de vaste prin farmecul și personalitatea fiecărei culori. Să lăsăm așadar culoarea să vorbească! Culorile se vor experimenta în tehnici clasice sau pe ud, constant acompaniate și de alte exerciții creative precum decupajul, șabloanele, gravura și de muzică, conversație și povești. 

Competențele atelierului - suntem interesați ca fiecare dintre copii participanți să-și exprime emoțiile atât verbal, cât și în culoare, să-și exerseze observația și abilitățile și să-și dezvolte imaginația prin lucrări aplicate.

Cum ne organizam? 
In module a cate 7 intalniri fiecare, 1 sedinta pe saptamana
Durata modul: 2 luni
Durata sedinta: 60 minute, in fiecare joi de la 18.00 
Grupa maxima de 10 copii
Parintii primesc informatii despre evolutia copilului si nivelul lui de implicare, dupa fiecare intalnire, prin rotatie la final copilul primeste  desenele realizate in timpul cursului 

Informatii utile si Modalitatea de plata: Costul fiecarui modul,  incluzand toate materialele necesare, ceai si apa plata pentru fiecare participant, este de 320 lei. 10% reducere pentru frati si surori la prima participare.  


Participarea la curs se face doar pe baza de inscriere prealabila la lumealuimomo@gmail.com si achitarea integrala sau a unui avans de 50% din contravaloarea atelierului cu cel putin 3 zile inainte de data de incepere, in limita locurilor disponibile. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. 

Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta la sediul Lumea lui MOMO, din : Str. Grigore Cobalcescu Nr. 51, Et.1, (zona Cismigiu/Berzei) sau in contul RO10INGB0000999903147605 deschis la ING ROMANIA pentru LUMEA LUI MOMO S.R.L., mentionind numele atelierului ales: In cazul in care sa exteriorizeze propriile sentimente prin intermediul personajelor si aventurilor pe care acestea la traiesc sa-si descopere sentimentele si emotiile, si apoi vor invata sa le recunoasca la ceilalti; sa devina mai comunicativi, empatici, adaptabili si sociabili, aventurile le dezvolta imaginatia, experienta de viata dar si cunostintele. sa devina flexibili si adaptabili, invatand sa gaseasca solutii in situatii dificile 

Copiii vor primi sortulete de protectie atunci cand vor lucra cu lut, culoare sau apa. nu mai puteti participa la cursul la care v-ati inscris, returnarea taxei de curs se poate face daca retragerea este anuntata cel tirziu cu 3 zile inainte de incepere, din care se va scadea comisionul bancar in cazul in care ati facut plata in contul bancar. In cazul in care retragerea se face dupa inceperea cursului, suma nu mai poate fi rambursata. Puteti opta insa, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ati inscris, sa fie directionata ca avans pentru un alt atelier, insa maxim pana la prima sedinta a atelierului. Suma nu poate fi returnata dupa inceperea cursului avind in vedere ca atelierele sint incepute in functie de numarul de persoane inscrise iar locurile pentru fiecare atelier sint limitate. In cazul in care ati achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decat in conditiile enumerate mai sus. 


Datele personale (e-mail si telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea in ceea ce priveste cursul sau evenimentul la care v-ati inscris (anuntare incepere, anuntare aminare – Adresa de mail pe care ne-ati comunicat-o poate fi utilizata si pentru anuntarea prin newsletter a evenimentelor si atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO. In cazul in care nu doriti sa primiti newsletter-ul lunar sau anuntul unui nou curs sau eveniment, va rugam sa ne mentionati in emailul de inscriere. Lumea lui MOMO, isi rezerva dreptul de a face fotografii in timpul atelierelor si a le utiliza in canalele sale de comunicare. Detalii la tel 0723.565.113

2 comentarii:

  1. Nu se poate organiza sambata sau duminica?este imposibil Sa ajungem in cursul saptamanii.

    RăspundețiȘtergere
  2. oof din pacate acest atelier nu :-(( ..in schimba facem alte lucruri faine in weekend, poate veniti o data. de exemplu acum pe 26 vom face decoratiuni cu flori

    RăspundețiȘtergere