marți, 17 iunie 2014

Atelier de teatru, marionete si povesti


Saptamana 1 : 30 iunie - 4 iulie/7-11 iulie
Coordonator: Antoaneta Zaharia (actrita Teatrul Odeon)
Grupa de varsta 4-10 ani
de luni pana vineri, de  la 9.00 la 11.30

Lumea lui Momo e un spațiu al răgazului. Și unul în care lucrurile sunt un pic altfel decât te-ai obișnuit. Așa că aici până și școala începe de fapt... în vacanță. Pentru că școala de vară e o altfel de școală. E una în care copilul tau învața cum să se bucure cu adevărat, cu sens, cu miez și cu activități suculente ca fructele bine pârguite de timpul sau liber .

Haideti impreuna sa ne imaginam si sa traim cele mai neobisnuite intamplari din vacant de vara! Va asteptam curajosi, pus pe joc, dornici de povesti, cu mintea libera si vesela! Vom apela la reprezentarile despre obiecte si notiuni abstracte dar si la marionetele pe care le vom mesteri impreuna.

Pornind de la povestirea lui Mircea Pop, "Atelier dupa mingea de soare", ii invitam pe copii intr-o calatorie in care ne vom exersa imaginatia prin metode de lucru actoricesti, dar si manualitatea si creativitatea. Vom trai fiecare poveste cu intamplarile sale, iar personajele le vom transpune in papusele de carpa. Le vom pune ochi sau mustati, par de lana colorata, palarii sau cate o urechiusa ghidusa, si ii purtam cu noi in poveste, dandu-le viata..ooo biata paiata! :-)

Vom imbogati trasaturile acestor imagini mentale, vom retrai la nivel imaginar sentimentele personajelor si vom invata sa identificam sentimentele si sa le exprimam, vom dezvolta dorinta de participare si implicare in activitatea colectiva de joc; vom educa atentia, rabdarea si autocontrolul prin poveste, vom dezvolta o stare de bine si veselie pe tot parcursul atelierului. 

Atelierul va fi plin de rasete si zgomote iar copii se vor vor misca foarte mult. Prin joaca si cu ajutorul tehnicilor de teatru ei vor invata: sa exteriorizeze propriile sentimente prin intermediul personajelor si aventurilor pe care acestea la traiesc sa-si descopere sentimentele si emotiile, si apoi vor invata sa le recunoasca la ceilalti; sa devina mai comunicativi, empatici, adaptabili si sociabili, aventurile le dezvolta imaginatia, experienta de viata dar si cunostintele. sa devina flexibili si adaptabili, invatand sa gaseasca solutii in situatii dificile.

Program zilnic 9.00-11.30 
Zilnic : fructe, apa si limonada Joaca si plimbare in Parcul Cismigiu (1,5 ore/ zilnic)

Taxa de participare/copil (materiale, gustare de fructe, apa, 20 ore de lucru, iesiri in parc..si timp de calitate impreuna):
1 saptamana 300 lei  (15% reducere pentru frati) 
2 saptamani  500 lei (15% reducere pentru frati)
3 saptamani  800 lei (15% reducere pentru frati)

detalii si inscrieri: 0723.565.113, lumealuimomo@gmail.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu