marți, 24 noiembrie 2015

Inainte de gradinita

Inainte de Gradinita 
Joaca, socializare si dezvoltare abilitati tranzitie catre gradinita
Program de educatie timpurie pentru copii de 2-4 ani
in fiecare luni, marti, joi si vineri de la 10.00 la 12.00


Inca nu v-ati inscris copilul la gradinita, dar vreti ca totusi sa faca parte dintr-un grup, in care sa socializeze, sa se integreze intr-o comunitate si sa se joace alaturi de alti copii de aceeasi varsta?

Vreti ca momentul desprinderii de voi sa fie unul lin si fara lacrimi? 

Ati descoperit de curand magia jocului insa simtiti ca parca totusi lipseste ceva si va doriti sa invatati mai multe despre joaca, lucruri pe care sa le continuati acasa? 

"prin joc copilul creste din punct de vedere intelectual, isi hraneste sentimentul de siguranta interioara, isi dezvolta identitatea, isi afirma personalitatea. Invata cum sa fie, cu el si cu parintii sai, si cum sa se dezvolte impreuna cu ceilalti. Copilul socializeaza, afla care sunt limitele, regulile vietii in colectivitate..."" (Sophie Marinopoulos, "Copilul tau cum se joaca")


De ce grup de joaca si de tranzitiei/separare copil-parinte

In primii ani de viata joaca este o componenta esentiala, si prin joaca si jocuri, copiii au cele mai bune ocazii de a invata si de a afla lucruri noi despre ei, mediul inconjurator. La aceasta varsta, dar nu numai, joaca functioneaza ca un instinct. Pentru copii este o sursa nesecata de energie, si in acelasi timp jocul ii calmeaza, ii relaxeaza, le stimuleaza mintea si corpul. Este cea mai buna forma de invatare pentru un copil, si de evolutie pentru un adult.

Mai mult, dupa 2 ani incep intrebarile... Cum se deschide asta? De ce n-am voie? Ce este acolo?..Tot dupa aceasta varsta nevoia lor de socializare cu alti copii este mult mai mare, dar in acelasi timp desprinderea de mama este dificila, si au nevoie sa o vada in preajma lor chiar si in timpul jocului liber.  

Ce facem noi?

  • Pregatim de 4 ani o echipa de oameni-educatori cu mare drag de copii, care sa comunice empatic, coerent si armonios cu copiii si adultii. Valorile comunitatii noastre sunt iubirea neconditionata, empatia, respectul reciproc.
  • Am pornit de la nevoia parintelui de a gasi cea mai optima cale de integrare a copilului intr-o comunitate sau de tranzitie catre gradinita 
  • Lasam nevoile copiilor in centrul atentiei noastre, si gandim activitati pe nevoia lor si pentru a le oferi alternanta
  • Le oferim copiilor sansa sa lucreze in ritmul si in felul lor, asta inseamna ca intervenim doar daca copilul o cere. Evitam orice fel de presiuni legate de timp sau modul de lucru. Ii lasam in propria explorare si fascinatie.
  • Eliminam interdictiile! Fara NU! Ne dorim cooperare si nu copierea unui comportament negativist. 
  • Punem doar acele limite care respecta nevoile copilului si ale grupului, inclusiv limite legate de siguranta si integritatea fizica
  • Le permitem adultilor care insotesc copiii sa ramana in aceeasi incapere, pana la separarea copilului, care urmeaza sa vina in mod voluntar.
  • Dezvoltam o relatie de incredere cu parintele dar si cu insotitorul (bunica/bona) si ramanem aproape de nevoile lor

Cum este organizat programul de integrare pentru gradinita?

In fiecare luna, avem 16 ore tematice: educator cu experienta si drag de copii, un spatiu vesel si colorat, o atmosfera de acasa, materiale naturale - jucarii de lemn, panze, lana, fetru, ceara de modelat,  hartie, acuarela, lut, plastilina artizanala prin care copiii vor accesa fantasticul si realul deopotriva, invatand lucruri noi exclusiv prin joaca.

Structura este una repetitivă, ritmică, ce favorizeaza dezvoltarea sentimentului de siguranţă, obişnuinţelor sănătoase şi voinţei. Temele abordate în activităţi au directă legătură cu specificul fiecărei perioade din an, cu procesele care au loc în natură şi tradiţiile legate de acestea. 
  • vom picta cu degetele sau cu pensula pentru a simti si controla mai bine culoarea
  • vom modela coca sau plastilina pentru a ne exersa motricitatea fina si pentru a invata sa pretuim ce lucram cu mana noastra
  • vom decupa hartia sau o vom mototoli cu manutele noastre
  • vom face painica pe care o vom coace in cuptor si ne vom bucura de aroma ei
  • ne vom juca cu lana si vom descoperi in cate feluri se poate rasuci in mainile noastre, fie ca ne vom face un tablou, o minge sau un animalut preferat
  • ne vom dezvolta limbajul si muzicalitatea prin cantece si poezii insotite de gesturi, povesti, teatru de masa, dar si jocuri corporale.
  • vom scotoci prin cutia senzoriala pentru a descoperi acele lucruri care fac diferenta
  • vom asculta povesti si vom face jocuri de grup
Odata intrati in grupul nostru @ Lumea lui MOMO, veti pasi intr-o comunitate de parinti care au valori si interese ca ale voastre, o comunitate in care exista timp, atentie si respect pentru cei din jur, iar copii se simt ocrotiţi şi sprijiniti în evoluţia si alegerile lor.

PROGRAMUL SAPTAMANAL INCLUDE:  
  • program activităţi
  • materiale 
  • gustare de fructe ( sezon)
  • apa plata si ceai de fructe 
  • discutii individuale parinte-educator la inceputul perioadei si pe parcurs despre rolul activitatilor si aspecte ce tin de dezvoltarea copilului.
  • program de orientare a parintilor - intalniri periodice menite sa dezvolte comunitatea de educatori-parinti.
GRUPA MAXIMA : 7 COPII (mamicile, bonele sau bunicile care insotesc copii, vor ramane in cadrul grupului pana la acomodarea copilului, urmand ca dupa sa ramana in afara acestuia)

COST ABONAMENT : 450 lei/luna/ 8 intalniri/luna/ 2 intalniri/saptamana (16 ore in total). Plata se face integral, la inscriere, iar sedintele ramase neefectuate datorate absentelor, se raporteaza in luna urmatoare pana la maximum 2 sedinte suplimentare. 

Activitatile se vor desfasura in 3 grupe de la 10.00 la 12.00
lunea si joia - 1 grupa, instructor Adina Cosac, copii de 2-3 ani
martea si vinerea - 1 grupa, instructor Oana Bernecher, copii de 2-3 ani
lunea si joia- 1 grupa, instructor Emilia Mitroi, copii de 3-4 ani

INSCRIERE 
Pentru inscriere ca rugam sa ne trimiteti o solicitare in scris,  mentionarea datelor de contact, numele si varsta copilului, la lumealuimomo@gmail.com, urmata de stabilirea unui interviu cu instructorul grupului. Detalii la telefon: 0723.565.113.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu