vineri, 3 ianuarie 2014

Eu si Mami - Grup de joaca si socializare pentru copii de 2-3 ani

Incepem o noua grupa din 8 ianuarie!!
Eu si Mami - Grup de joaca si socializare pentru copii si parinti
Grupa de varsta 2-3 ani
lunea/joia si martea/vinerea de la 10.00 la 12.00
cu Andreea Stefan, psiholog


Inca nu v-ati inscris copilul la gradinita, dar vreti ca totusi sa faca parte dintr-un grup, in care sa socializeze si sa invete alaturi de alti copii de varsta sa? 

Vreti ca momentul desprinderii de voi sa fie unul lin si fara lacrimi? 

Ati descoperit de curand magia jocului insa simtiti ca parca totusi lipseste ceva si va doriti sa invatati mai multe despre joaca, lucruri pe care sa le continuati acasa? 

Mai mult, dupa 2 ani incep tirul intrebarilor... Cum se deschide asta? De ce n-am voie? Ce este acolo? Si cate si mai cate, iar una din cele mai bune metode de a le deschide apetitul pentru a acumula cunostinte si pentru a le stimula imaginatia este sa le raspundeti intorcandu-le intrebarea "Tu ce crezi?".

Tot dupa aceasta varsta nevoia lor de socializare cu alti copii este mult mai mare, dar in acelasi timp desprinderea de mama este dificila, si au nevoie sa o vada in preajma lor chiar si in timpul jocului liber. 

De ce grup de joaca

In primii ani de viata joaca este o componenta esentiala, si prin joaca si jocuri, copiii au cele mai bune ocazii de a invata si de a afla lucruri noi despre ei, mediul inconjurator. La aceasta varsta, dar nu numai, joaca functioneaza ca un instinct. Pentru copii este o sursa nesecata de energie, si in acelasi timp jocul ii calmeaza, ii relaxeaza, le stimuleaza mintea si corpul. Este cea mai buna forma de invatare pentru un copil, si de evolutie pentru un adult.

La inceput copiii invata prin imitatie..si cel mai apropiat model sunt parintii sau educatorii. E mult mai usor sa apuci o bucata de plastilina, un material textil sau cutie cu acuarela daca o vezi pe mama desenand sau modeland, nu-i asa? Sau chiar sa framanti o bucata de aluat... 

Lumea lui Momo, va  pune la dispozitie tot ceea aveti nevoie pe parcursul celor 16 ore tematice: un trainer dedicat, cu experienta si drag de copii, un spatiu vesel si colorat, o atmosfera de acasa, materiale diverse - jucarii de lemn, panze, cutii senzoriale, instrumente muzicale neconventionale, hartie, acuarela, lut, plastilina artizanala prin care copiii vor accesa fantasticul si realul deopotriva, invatand lucruri noi exclusiv prin joaca. Temele abordate in cadrul grupului au specificul fiecărei perioade din an, cu ceea se intampla in natura si in viata. 
  • ne vom juca in plastelina, coca, lut si alte materiale modelabile pentru a ne exersa motricitatea fina si pentru a invata sa pretuim ce lucram cu mana noastra
  • vom picta cu degetele pentru a simti si controla mai bine culoarea
  • ne vom folosi toate simturile in joaca noastra senzoriala cu lintea, orezul, faina, malaiul pentru ca senzorialitatea se afla la baza dezvoltarii noastre cognitive
  • ne vom imprieteni cu cifrele si literele, cu formele geometrice si culorile in cele mai creative moduri - vom dansa si vom canta... de bucurie, dar si pentru ca e un mod minunat de a invata despre propriul corp
  • vom explora instrumente muzicale neconvenitionale si vom improviza, fiecare asa cum simte, intr-o libertate deplina
Odata intrati in grupul nostru @ Lumea lui MOMO, veti pasi intr-o comunitate de parinti care au valori si interese ca ale voastre, o comunitate in care exista timp, atentie si respect pentru cei din jur, iar copii se simt ocrotiţi şi sprijiniti în evoluţia si alegerile lor.

PROGRAMUL SAPTAMANAL INCLUDE: : activităţi, materiale necesare, o gustare de fructe de sezon, apa si ceai, discutii individuale parinte-coordonator grup la finalul activitatilor. 

GRUPA MAXIMA : 6 COPII + 6 mamici (sau bunici/bone)

COST ABONAMENT : 400 lei/luna/ 8 sedinte a cate 2 ore fiecare (16 ore) . Plata se face integral, la inscriere, iar sedintele ramase neefectuate din motive obiective, se raporteaza in luna urmatoare pana la maximum 2 sedinte suplimentare. 

Activitatile se desfasoara in 2 grupe: lunea si joiamartea si vinerea, de la 10.00 la 12.00

Exista si optiunea de participare la sedinta efectuata, dar numai in functie de disponibilitatea locurilor ramase libere. Costul unei sedinte este de 70 lei/2 ore.

Inscrierile se fac doar in scris, cu mentionarea datelor de contact, numele si varsta copilului, la lumealuimomo@gmail.com, detalii la telefon: 0723.565.113.

Va place sa va jucati si sa ramaneti conectati la copilul vostru?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu