marți, 14 ianuarie 2014

PARENTING PRIN OCHII COPILULUI

Conferinta PARENTING PRIN OCHII COPILULUI cu Jody Pawel, autoarea metodologiei Parent’s Toolshop Inc SUA si Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop Romania 

Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop impreuna cu Lumea lui MOMO, anunta vizita in Romania a lui Jody Johnston Pawel, autoarea metodologiei Parent’s Toolshop din SUA, in perioada 21-24 februarie 2014. Jody Pawel vine sa-i intalneasca pentru prima data pe parintii din Romania, in cadrul unor evenimente care constau intr-o conferinta nationala cu doua subiecte de maxim interes pentru parinti, o intalnire cu presa si o seara speciala dedicata mamelor. 

Jody Johnston Pawel este de mai bine de 30 de ani lider mondial in educarea parintilor, facilitand cursuri pentru mii de parinti, educatori, consilieri, profesori si psihologi din SUA si din intreaga lume. Este membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” inca de la infiintare, din care fac parte cei mai bine cotati autori de parenting din Statele Unite. Consilier si consultant social, parental si familial acreditat, licentiata de National Council of Family Relations, presedinte al Parent’s Toolshop Consulting Ltd, este responsabila de intreaga retea de consilieri parentali pe care i-a certificat in ultimii treizeci de ani, in intreaga lume. 

Pe 22 februarie 2014, Jody Johnston Pawel impreuna cu Urania Cremene, vor sustine impreuna la Crystal Ballroom Bucuresti, conferinta “Parenting prin ochii copilului” dedicata parintilor, cadrelor didactice, bonelor, bunicilor si toturor celor care sunt implicati intr-un fel sau altul in educarea copiilor. In cadrul acesteaia se vor aborda urmatoarele teme: 
• „Eu vreau libertate – ai mei ma vor responsabil”
• „Mami, tati, nu o sa fiu fetita toata viata. Cum o sa fiu eu, ca femeie?” 

Copilaria ne influenteaza puternic viata de adult si apoi cea de parinte. In acest context, conferinta “Parenting prin ochii copilului” invita parintii sa descopere cum isi pot consolida relatia cu propriul copil, cum pot ramane conectati unii la ceilalti, cum pot gasi calea de a ajunge la ei fara metode coercitive, sprijinindu-i sa creasca independenti, responsabili si cu o stima de sine crescuta. 

“Lumea in care traim acum, este diferita decat cea a parintilor si bunicilor nostri. Iar copiii de azi sunt altfel conectati la lume decat am fost noi atunci cand eram copii. In acelasi timp, dezvoltarea personalitatii este incurajata din prima copilarie,  iar copii de azi nu accepta usor autoritatea, vor libertate si vor sa fie ascultati. In plus au nevoi pe care de multe ori parintii nu le intuiesc sau nu sunt pregatiti sa le acopere. Si comunicarea devine de multe ori dificila... Ne-am propus, la aceasta conferinta, sa facem parintii auziti de catre copii si copiii de catre parinti, obtinand fiecare cat mai mult din ceea ce-si doreste” a declarat Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop Romania. 

“Copiii au puterea de a ne oferi cele mai mari lectii de viata pe care le putem invata vreodata. De aceea, din perspectiva metodologiei Parent’s Toolshop, meseria de parinte poate fi o cale de invatare continua, o succesiune de experiente care ne pot imbogati si transforma. Ceea ce le propune Parent’s Toolshop parintilor din Romania, este un plan de parenting eficient si echilibrat, plus o serie de metode utile cu rezultate imediate, care ii vor ajuta sa isi contruiasca rabdarea si increderea de care au nevoie pentru cresterea armonioasa a copilului.” ne spune Jody Johnston Pawel, autoarea metodologiei Parent’s Toolshop. 

Cea mai cunoscuta carte a lui Jody Pawel, marca Parent’s Toolshop „The Universal Blueprint for Building a Healthy Family””, a primit in 1999 si 2000 “Seal of Approval” de la The National Parenting Center. In 2000, a fost nominalizata pentru prestigiosul Benjamin Franklin Award „The Bill Fisher Award for that year’s “Best First Book by a New Author,” sponsorizat de Publisher’s Marketing Association. De-a lungul timpului, Jody Pawel s-a implicat activ in programe de educare a parintilor din intreaga lume si a creat o retea importanta de consilieri parentali in intrega lumea. 

Mai jos se afla agenda conferintei din 22 februarie, Parenting prin ochii copilului:
9.15-9.45 Deschiderea conferintei - Jody Pawel si Urania Cremene 
9.45 – 13.30 „Eu vreau libertate – ai mei ma vor responsabil” – despre cum sa cresti un copil independent si responsabil
 • Vei intelege care sunt convingerile tale, ca parinte, care pot bloca atat independenta, cat si responsabilitatea copilului
 • De ce e copilul meu dependent de mine? De ce e rusinos? De ce nu-si asuma responsabilitatea temelor, hainelor, jucariilor lui? 
• Care este legatura intre libertate, responsabilitate si stima de sine a copilului? 

14.30-18.30„ Mami, tati, nu o sa fiu fetita toata viata. Cum o sa fiu eu, ca femeie? despre cum sa cresti o fata, care sa ajunga o femeie implinita si cu incredere in propria-i persoana. 
• Vei intelege diferenta intre stima de sine, imaginea de sine si ego-centrism 
• Ce pastram din feminism, ce dam deoparte 
• Cum comunicam cu fetele si ce au ele nevoie sa auda 
• Care este rolul mamei si rolul tatalui in crearea stimei de sine la fete

mai multe informatii despre aceasta conferinta, precum si alte evenimente prilejuite de venirea in Romania a lui Jody Pawel, puteti citi pe www.conferinteleuraniacremene.ro

Detaliile privind costurile, plata si inscrierea pot fi gasite la: http://conferinteleuraniacremene.ro/?page_id=4

Oferte speciale pentru toti parintii care au absolvit deja cursul de parenting al Uraniei Cremene. Pentru detalii contactati-ne la lumealuimomo@gmail.com, tel: 0723.565.113

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu