duminică, 18 ianuarie 2015

Casa păpuşilor - Atelier interactiv de arts & crafts şi bricolaj

Sambata 24 ianuarie, ora 11.30
Pentru fete şi băieţi harnici ..dar si parinti cu pofta de joaca
grupa de varsta 4-10 ani
instructor: Oana Bernecher

Câţi copii nu îşi imaginează o casă doar pentru ei şi jucăriile care zâmbesc complice în cutiile din camera lor? Dar o casă în care să locuiască toate păpuşile? Sau toate jucăriile de pluş? Sau, de ce nu, omuleţii de Lego?

Şi câţi părinţi nu îşi doresc ca feţele şi băieţii lor să fie creativi, îndemânatici, pricepuţi la vorbe şi la fapte, iubitori de frumos, cu încredere de sine şi capabili să lucreze împreună cu ceilalţi la transformarea viselor în realitate? 

Ei, bine, si de data aceasta, Momo ştie cum să îi facă fericiţi pe copii şi pe părinţi deopotrivă. Sunteţi pregătiţi să aflaţi? Atunci, iată răspunsul: proiectul „Casa păpuşilor”. Da, căci nu este doar un simplu atelier, ci un adevărat proiect cu etape bine stabilite, termene limita, munca serioasă şi multă, multă imaginaţie. (De distracţie nu am pomenit nimic, fiindcă ştiţi deja că ea vine la pachet în căsuţa lui MOMO.) 

În cadrul atelierului „Casa Păpuşilor”, copiii vor face planul casei (număr de camere, etaje, scara interioară, poziţia ferestrelor) lucrând astfel la abilitatea de a proiecta şi de a anticipa rezultatul final. Apoi, îşi vor suflecă mânecile şi se vor apuca de construit: vor îmbina plăcile, vor fixa pereţii, vor hotărî destinaţia camerelor şi vor realiza zidăria. Urmează detaliile care dau farmec casei: covoare lucrate cu iscusinţă, perdele colorate şi multe altele, toate după imaginaţia fiecăruia. 

La final vor crea personajele ce vor însufleţi casă: vor coase păpuşi, o familie sau câţiva prieteni se vor juca şi alerga prin camerele construite chiar de mâinile lor. Munca zisă şi joacă va fi făcută în echipă, fie că este echipa de constructori, designeri sau croitori. Va fi o echipă grozavă aşa cum sunt toate echipele de părinţi şi copii. 

Beneficii: 
  • Creativitatea: copiii au şansa de a crea ceea ce îşi imaginează şi de a realiza construcţii care nu au mai existat. 
  • Gândirea logico-matematică: Copiii învaţă în cel mai simplu şi firesc mod despre numere, mărimi, forme geometrice, adunări şi scăderi. Ei observă legea gravitaţiei dacă li se prăbuşeşte construcţia, îşi dau seama cum să utilizeze obiectele în spaţiu, analizează dacă vor avea mărimea sau forma potrivită, dacă vor fi suficient de rezistente, etc. Pe scurt, fac raţionamente care îi vor ajuta să devină independenţi şi să aibă succes în activităţile lor. 
  • Comunicare: Micii constructori îşi însuşesc cuvinte noi pe măsură ce discuta fiecare pas al proiectului, cuvinte pe care le vor folosi cu entuziasm atunci când vor povesti ce au realizat. Prin intermediul jocului de-a construitul copiii înţeleg importanţa etapelor, o caracteristică esenţială pentru deprinderea artei de a citi. 
  • Abilităţi sociale de cooperare şi responsabilitate: copiii învaţă să colaboreze şi să împartă materialele atunci când lucrează împreună cu alţi copii sau membri ai familiei în vederea îndeplinirii unui scop comun. 
  • Abilităţi fizice: precizie, coordonare, dexteritate şi echilibru. Încrederea de sine: nimic nu contribuie mai eficient la dezvoltarea încrederii în forţele proprii decât finalizarea cu succes a unui proiect. 
Când, unde, cum şi cât? 
  • Proiectul atelier cuprinde 3 întâlniri, 1 şedinţă pe săptămână, după cum urmează: Atelierul 1- 24 ianuarie – proiectam cu imaginaţie casă, o construim temeinic şi o finisam cu simţ de răspundere. 
  • Atelierul 2- 31 ianuarie – decoram casa cu tot ce trebuie: mese, scaune, paturi, perdele, covoare şi alte minunăţii. 
  • Atelierul 3 – 7 februarie dăm viaţa casei: fiecare copil va desena şi apoi realiză o păpuşă. 
Durata şedinţa: 70 minute, în fiecare sâmbătă de la ora 11.30.
Grupa maximă: 8 copii cu vârste între 4-10 ani (pot participa şi părinţii) 
Preţ: 60 lei/şedinţa (materiale, instructor, ceai cald şi bucurie cât cuprinde din partea casei) 
Pachet 3 şedinţe (se plătesc în avans la înscriere) 150 lei/copil (părintele nu plăteşte) 
Adresa: Lumea lui MOMO, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, et. 1, Sector 1, interfon 4321#.

Înscrie-te aici: lumealuimomo@gmail.com detalii: 0723.565.113

 *Participarea la curs se face doar pe bază de înscriere prealabilă şi achitarea unui minim de 50% din contravaloarea atelierului cu cel puţin 3 zile înainte de data de începere, în limita locurilor disponibile.

Modalitatea de plata: Plata cursurilor se efectuează în avans şi poate fi făcută cash la sediul Lumea lui MOMO din: Str. Grigore Cobalcescu Nr. 51, Et. 1, (zona Cişmigiu/Berzei) sau în contul RO10INGB0000999903147605 deschis la ING ROMÂNIA pentru LUMEA LUI MOMO S.R.L., menţionând numele atelierului ales. Returnarea taxei de curs se poate face dacă retragerea este anunţată cel târziu cu 3 zile înainte de începere, din care se va scădea comisionul bancar în cazul în care aţi efectuat plata în contul bancar. În cazul în care retragerea are loc după începerea cursului, suma nu mai poate fi rambursata. Puteţi opta, însă, că 50% din valoarea atelierului pentru care v-aţi înscris să fie direcţionată că avans pentru un alt atelier, maxim până la prima şedinţă a atelierului. Suma nu poate fi returnată după începerea cursului având în vedere că atelierele sunt începute în funcţie de numărul de persoane înscrise, iar locurile pentru fiecare atelier sunt limitate. În cazul în care aţi achitat doar avansul de 50%, acesta poate fi recuperat numai în condiţiile enumerate mai sus.

 * Datele personale (e-mail şi telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea în ceea ce priveşte cursul său evenimentul la care v-aţi înscris (anunţare începere, anunţare amânare – adresa de mail pe care ne-aţi comunicat-o poate fi utilizată şi pentru anunţarea prin newsletter a evenimentelor şi atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO. În cazul în care nu doriţi să primiţi newsletter-ul lunar sau anunţul unui nou curs sau eveniment, vă rugăm să menţionaţi în emailul de înscriere. Lumea lui MOMO îşi rezervă dreptul de a face fotografii în timpul atelierelor şi de a le utiliza în canalele sale de comunicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu