Despre noi şi lumea noastra

Lumea lui MOMO este un "Centru de Educatie Alternativa" fondat in anul 2011 de la Mirela (Mira) Loghin cu intentia construi o comunitate de parinti si copii care impartasesc aceleasi valori, o comunitate care sustine joaca ca oportunitate de conectare si invatare, o comunitate care sustine educatia fara constrangeri sociale sau mentale, educatia prin iubire si respect, responsabilitatea fata de viata si mediul in care traim, o comunitate care intelege ca felul in care alegem sa ne traim viata, devine un model puternic pentru copiii nostri. Adica, o Educatie pentru implinirea vietii.


Misiunea Lumea lui MOMO
 • Copiii ne spun ca lumea are nevoie de joaca, de gandire copilareasca, de curaj, de idei, creativitate si optimism. Iar ei au nevoie  sa le implinim  nevoile emotionale si fizice, de timpul nostru, de iubire neconditionata chiar si atunci cand gresesc au nevoie de ascultare si empatie, au nevoie de apreciere si valorizare chiar atunci cand le punem limite.  Iar misiunea noastra este de a le respecta Dreptul la copilarie.
 • Intentia noastra este sa insotim copiii in devenirea lor, creand un mediu plin de iubire, bucurie, atentie si liniste, pastrandu-ne canalele deschise catre toate oportunitatile de invatare si crestere. De aceea, este foarte important pentru comunitatea noastra, ca fiecare copil sa fie vazut si ascultat,  inteles si acceptat, apreciat si valorizat ca o persoana unica. Pornind de la felul in care se integreaza in comunitate, relationeaza si invata pana la felul in care isi exprima nevoile si isi traieste emotiile.
 • Dezvoltarea fiecărui copil, este in stransa legatura cu experiențele benefice din planul fizic, emotional, intelectual si social. De aceea, misiunea noastra este sa cream un mediu interdependent, iubitor, responsabil si plin de caldura sufleteasca in care copilul sa beneficieze de o dezvoltare armonioasa a vietii sale, de zi cu zi.
 • Primii ani din viata copilului sunt unici. Copilul este intr-o totala deschidere si incredere catre lume. Si este dependent de felul in care nevoile sale sunt indeplinite. Noi, Lumea lui MOMO ne propunem sa intelegem si sa respectam nevoile copilului, de la incepand cu atitudinea educatorului/instructorului pana la activitatile pe care le propune.
 • Atitudinea interioara a educatorului/instructorului este una dintre cele mai importante forme de invatare pentru copii, pentru ca ei traiesc in imitatie. De aceea activitatea de instructor-educator la Lumea lui MOMO, cere un adult care este in permanenta preocupat de cunoasterea de sine, de dezvoltarea sa personala si spirituala. Este in misiunea Lumea lui MOMO sa alegem si sa pregatim educatori care au disponibilitate emotionala neconditionata de a educa copii si au abilitatea de dezvolta o relatie apropiata cu copiii.
 • Pentru ca sustinem o educație, bazată pe înțelegerea dezvoltării individualității umane, ce oferă protecție și respect pentru demnitatea copilăriei si a vietii, este in misiunea noastra sa înțelegem dezvoltarea copilului de la pre-naștere până la varsta scolara, inclusiv semnificația unică a dezvoltării motorii, a vorbiri și a gândiri în primii trei ani de viață.
Valorile Lumea lui MOMO 
 • Valorizam o educatie centrata pe nevoile copilului si a implinirii lor de viitori adulti, in crearea unui mediu autentic si de siguranta emotionala deplina. Convingerea noastra este ca intr-un spatiu de siguranta emotionala orice copil isi gaseste motivatia de a face lucruri, isi poate dezvolta competentele fizice si mentale, isi poate construi autonomia si increderea de sine.
 • Consideram ca cei mai potriviti educatori in primii ani de viata ai copilului sunt parintii lor, de aceea rolul lor nu poate fi substituit de munca educatorilor, iar valorile si mediul de acasa sunt importante sa se regaseasca si in sanul comunitatii noastre si viceversa.
 • Parteneriatul dintre parinti si Lumea lui MOMO sta la baza principiilor noastre educationale. Pentru noi este important sa se creeze o punte solida in care copilul sa se simta in siguranta. Este prioritatea noastra sa promovam relațiile pozitive și comunicarea deschisa, si incurajam educatorii și părinții sa se consulte ori de cate ori este nevoie
 • Copiii au nevoie de mult mai mult decat cunostinte de matematica, litere sau limbi straine, indiferent cat de importante sunt acestea. Ei au nevoie sa invete cum sa gandeasca independent, cum sa gaseasca un sens in ceea ce fac, cum sa se integreze intr-o comunitate sociala, cum sa traiasca impreuna cu alti oameni care au nevoi diferite de ale lor.
 • Credem ca dezvoltarea sănătoasă a copilului are loc cu adevarat în contextul unei comunități cu relații sociale sănătoase între părinți, instructori și copii, de aceea misiunea noastra este sa cream o comunitate constienta in educatia si cresterea copiilor.
 • Copiii descopera lumea prin relatiile cu adultii, de aceea, pentru noi, este important ca fiecare interactiune sa fie cu respect, grija si toleranta indiferent ca este intre adulti sau adult-copil.
 • Conectarea, pentru ca doar prin aceasta cale ajungem la profunzimea celuilalt, si devenim empatici si prezenti si ajungem la nevoile noastre si ale copilului. Conectarea ne ajuta sa crestem impreuna emotional si cognitiv

6 comentarii:

 1. Genial! Imi vine sa rezerv bilete de avion, sa imi imbarc gemenii si sa zubram spre Lumea lui MoMo chiar acum. Success si distractie maxima! (MoM - Izabel , Virginia_USA)

  RăspundețiȘtergere
 2. izule drag, te asteptaaaaam!!! loc este :-)))
  multumim cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua! As dori si eu niste date de contact! Am o fetita de 2 ani si 3 luni si m-ar interesa atelierele de creativitate!
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cu mare drag!! le avem publicate si pe site: Mira Loghin 0723.565.113, email lumealuimomo@gmail.com. va asteptam cu drag, verificati programul nostru pentru sambata si duminica..sunt cateva activitati care vi se potrivesc cu siguranta.

   Ștergere
 4. Copilului din mine ii place lumea ta,il primesti aici?

  RăspundețiȘtergere