joi, 7 februarie 2013

Atelier de stimulare senzoriala pentru copii intre 8 luni si 2 ani

in fiecare miercuri dimineata, de la 10.00 si 11.30
Jocul cu senzatiile - Atelier de stimulare senzoriala pentru copii de la 8 luni la 2 ani
cu Andreea Stefan, Psiholog

Eu sunt Andreea (Stefan) si cel mai mult si mai mult pe lumea asta imi place sa ma joc. Asa ma prezint copiilor. Voua, parintilor, ma prezint altfel: am terminat psihologia si masterul de Psihoterapie Experientiala, am lucrat cu copii cu dizabilitati in cadrul unei asociatii si am fost instructor Fastrackids timp de 4 ani. De 3 luni m-am alaturat echipei Lumea lui MOMO - impartasind aceleasi valori si visuri privind educatia informala a copiiilor - unde deja tin 2 ateliere de dezvoltare personala pentru copii intre 3 si 8 ani. M-am jucat, am experimentat, am gresit si am invatat alaturi de copii de toate varstele, de la 8 luni la 12 ani. Dar experienta semnificativa si transformatoare pentru mine este aceea de a fi mama. Mama Maiei si a lui Calin. Ei ma inspira, ma bucura, imi intind limitele, in relatia cu ei cresc si evoluez, ei imi amintesc (atunci cand uit) ce este cu adevarat important in viata mea. 

Va invit dragi mamici la un nou atelier Lumea lui Momo: stimulare senzoriala prin joaca pentru bebelusi de la 8 luni pana la pitici de 2 ani. Ne vom reuni intr-o atmosfera calda si relaxanta a Lumii lui MOMO, si vom interactiona alaturi de 8 mamici si copilasii lor timp de 8 saptamani. Vom putea servi un ceai cald impreuna, vom povesti despre copiii nostri si propriile noastre experiente si vom explora universul fascinat al simturilor. Iar ceea ce veti invata si experimenta la fiecare intalnire a noastra, veti putea aplica si continua acasa. In rest, ramaneti atenti la nevoile copiilor vostri si insotiti-i in descoperirile lor. 

De ce stimulare senzoriala? In timpul primelor 6 luni, bebelusul este aproape tot timpul in contact cu mama sa. Dupa aceasta perioada, el se deschide catre lume, pe care o descopera cu ajutorul celor 5 simturi: mirosul, vazul, auzul, gustul si pipaitul, iar cu ajutorul lor el intelege viata. Modul in care interactionam cu el, felul in care il mangaiem, muzica pe care o asculta, experientele gustative pe care i le oferim sunt definitorii pentru dezvoltarea lui. 

Ce inseamna stimularea senzoriala la aceasta varsta? 
- explorarea cutiilor senzoriale (cutii cu orez, linte, malai sau spuma de ras in care copiii isi vor scufunda manutele petru a cauta comori)
- joaca pe muzica (vom dansa, vom sari si ne vom invarti pe muzica clasica)
- jocuri si jucarii (facute de voi cu toata dragostea) prin care sa creezi o conexiune cu copilul tau 

Care sunt beneficiile copiilor vostri? 
 - vor invata notiuni legate de natura, animale, oameni 
 - isi vor dezvolta vocabularul descriind ceea ce vad, aud si simt 
- vor face legatura intre cauza si efect (ce se intampla atunci cand pun apa in nisip sau cand tin gheata in mana?)
 - isi vor dezvolta abilitati motorii fine manipuland tot felul de materiale cu texturi si consistenta diferite 
 - isi vor construi increderea in sine interactionand cu alti copii de varsta lor in prezenta securizanta a parintilor.

Dar ale voastre, ale parintilor?
- o legatura foarte stransa cu copilul vostru bazata pe incredere si cunoastere
- o mai buna interactiune fizica si emotionala 
- redescoperiti copilul din voi, zambiti mai des si scapati de stres
- va stimuleaza creativitatea de a inventa jocuri, povesti si chiar jucarii
- acces la o comunitate de parinti cu aceleasi preocupari 

Detalii organizatorice:
Ne intalnim in fiecare miercuri. Si avem 2 grupe: de la 10.00 si de la 11.30 si stam impreuna cel putin o ora
Durata atelierului: recomandam minim 8 sedinte, cate o sedinta saptamanala timp de 2 luni
Cost: abonament 8 sedinte 560 de lei (se pot plati in cele doua luni de abonament 230 lei/luna) sau 85 lei/sedinta pentru o participare sporadica.  Daca se opteaza pentru abonament, plata se face la sfarsitul  primei sedinte sau la a doua sedinta. Prima sedinta  de incercare si acomodare a activitatilor pe care vi le propunem are un cost promotional de 50 de lei. Inscrierea la acest atelier se face doar in scris la lumealuimomo@gmail.com, specificand varsta copilului. 
Lumea lui MOMO, str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Bucuresti tel: 0734.397.375

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu