duminică, 4 martie 2012

Un nou spectacol la Teatru de Sufragerie

YESMAN. 
cu Alin Mihalache. 
de Liviu Cristian 

Sambata 10 martie 2012, ora 20.30

Cand esti obedient, toata lumea are de castigat... Esti la capatul vietii, fiica-ta e mare scriitor, desi ai fi bagat mana-n foc ca se va alege praful de ea, deci ti-ai fi pierdut mana; noroc ca toata viata ta ai trait-o intre limitele trasate de ceilalti: o porcarie de stat, o codoasa de traditie, o familie ca-n basme.... Esti furios ca n-ai inteles niciodata nimic si ai mai facut si prostia sa recunosti asta; ce bine ca exista ei, ceilalti, sa ne ghideze! Tu esti ca o floare de toamna, rezisti mult in vaza, chiar si dupa ce se impute apa.

Durata: 1h Pret bilet: 25 lei (ceaiul din partea casei) Rezervari in limita a 20 de locuri disponibile la lumealuimomo@gmail.com, detalii la 0723565113.

Dupa un eseu de B.S. In 2010 dramaturgul sarb Biljana Srbljanović scria intr-un eseu destinat a fi citit la una din intalnirile "Kakanien – New Republic of the Poets" din Viena, Austria, despre un om blazat, acceptand cu resemnare conducerea oricarui tip de regim. Acel om era din Serbia, venea dintr-una din fostele Republici Socialiste Iugoslave si trecuse recent prin regimul Milosevic. Acel om facuse parte din majoritatea tacuta a celor care indura si vietuiesc, a celor care, in ultima instanta, gireaza o conducere. Asemenea lucruri iti afecteaza iremediabil perceptia asupra a ce consideri ca e important. Noi (L.C. si A.M). ne-am gandit ca ne putem imagina viata Batranului sarb si am trecut-o, cu toata blazarea specifica si indarjirea lui, prin spatiul din Balcani, ca si cum, daca ar fi nevoie sa calatorim inapoi in timp pentru a ne curata de reziduurile istoriei generale sau personale, am trece rapid prin Monarhia Danubiana Austro-Ungara sau prin R.S. Federative Iugoslave sau, sa zicem, intamplator, prin R.P.R., R.S.R. sau Romania, mai pe scurt. Iar la sfarsit de tot, esti doar tu, singur, fara niciun regim politic, dar, sfarsit, terminat, ca si cum ai fi condus de unul singur destinele tuturor. Sau macar ai incercat asta. Singur. http://www.erstestiftung.org/kakanien/kakanien/ p.s. atentie ! acest text imi apartine si este o fictiune (Liviu Cristian)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu