marți, 28 mai 2013

Atelier de Arhitectura Creativa pentru copii

din 29 mai 2013, de la 18.30 
Casa care zburat pe fereastra
Atelier de Arhitectura Creativa pentru copii intre 6 si 13 ani
cu Oana Coarfa - Arhitect

A fost odata: o fetita care locuia intr-o camera mare. Si-a adunat jucariile si a vazut ca ea cu patutul, dulapul, masa ar incapea intr-o camera mai mica. Apoi si-a imaginat ca ar incapea intr-o camera si mai mica daca ar oferi cateva jucarii altor copii. Cum v-ati simti in ea? Apoi o camera si mai mica in mijlocul ei? Cum se vede lumina de acolo?

sau:
A fost odata: o mierla pe care un baietel o admira pentru ca ea se trezea devreme, sa pregatea, apoi incepea sa cante vesela. Ar fi vrut sa inteleaga ce spunea cand canta, dar se multumea si ca pasarea era vesela si optimista. Pentru ca isi dorea sa o auda cat mai des, baietelul s-a gandit sa ii faca o casuta langa camera lui. Pentru ca si el avea camera lui, si mierla putea sa aiba camera ei. 


Dincolo de profesia pe care și-ar alege-o mai târziu, copiii au nevoie întâi de toate săƒ exploreze lumea înconjurătoare prin joacăƒ, folosindu-și imaginația și creativitatea, dar si curiozitatea.

Așa s-a născut și atelierul de arhitectura creativa din Lumea lui MOMO, un atelier de arhitectură pentru copii, unde fiecare este încurajat săƒ priveascăƒ cu atenție lumea, săƒ o descopere și săƒ se bucure de ea cu toate simțurile.

Fără constrângeri, copiii ajung să cunoască în mod natural informații despre lumini, umbre, culori, forme, materiale, structuri, scarăƒ și proporții, despre clăƒdiri și orașe, despre relația dintre spațiul construit și cel natural.

În plus, Casa care a zburat pe fereastra@Lumea lui MOMO este un alt atelier unde copiii își pot dezvoltă inteligență emoțională, comunicarea interactivă, gândirea logică, dar și o mai bună cunoaștere de sine. In plus dobandesc informatii de baza din arhitectura, lucru care ii va ajuta in dezvoltarea lor personala, dar mai ales isi vor imbunatati relatia cu mediul inconjurator

Ce facem?
masuram, decupam si lasam lumina sa intre
invatam despre spatiul interior si spatiul exterior
desenam mobilierul vazut de sus
vom construi case din carton pe care le vom aseza in gradini
vom cunoaste culorile si vom experimenta starile pe care ni le produc 
ne imprietenim cu diverse materiale de constructie si aflam cum se folosesc
invatam despre lumina, texturi si suprafete
facem macheta unui oras, cu strazi, case, parcuri din materiale reciclate
vom afla ca lumea este mai larga decat casele noastre, invatand despre generozitate si spatiul personal

OFERTA SPECIALA PANA LA 13 MAI plateste 350 lei in loc de 400 de lei pentru 6 saptamani de atelier (o sedinta saptamanala).10% reducere pentru frati. Incepand cu data de 1 mai pretul atelierului costa 400 lei (incluzand materiale + tutorial)
Durata unei sedinte: 90 de minute

Informatii utile Pentru inceperea atelierului este necesar sa existe minim de 5 participanti inscrisi. Participarea la atelier se face pe baza de inscriere prealabila la lumealuimomo@gmail.com si achitarea integrala sau a unui avans de 50% din contravaloarea atelierului, cu cel putin 3 zile inainte de data de incepere, in limita locurilor disponibile. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete de protectie atunci cand vor lucra cu lut, culoare sau apa.  

Modalitatea de plata Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta CASH, la sediul Lumea lui MOMO (Str. Grigore Cobalcescu Nr. 51, Et.1) sau in cont RO10INGB0000999903147605 deschis la ING ROMANIA, mentionind numele atelierului ales.Retragerea participării   În cazul în care nu mai puteți participa la cursul la care v-ați înscris, returnarea taxei de curs se poate face dacă retragerea este anunțată cel tîrziu cu 3 zile înainte de începere, din care se va scădea comisionul bancar, în cazul în care ați făcut plată în contul bancar.  În cazul în care retragerea se face după începerea cursului, suma nu mai poate fi rambursată. Puteți opta însă, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ați înscris, să fie direcționată ca avans pentru un alt atelier, însă maxim până la prima ședință a atelierului. Suma nu poate fi returnată după începerea cursului avînd în vedere că atelierele sunt începute în funcție de numărul de persoane înscrise, iar locurile pentru fiecare atelier sunt limitate. În cazul în care ați achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decât în condițiile enumerate mai sus.

Datele personale  Acestea (e-mail și telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea în ceea ce privește cursul sau evenimentul la care v-ați înscris (anunțare începere, anunțare amînare).Adresa de mail pe care ne-ați comunicat-o poate fi utilizată și pentru anunțarea prin newsletter a evenimentelor și atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO.  În cazul în care nu doriți să primiți newsletter-ul lunar sau anunțul unui nou curs sau eveniment, va rugăm să ne menționați în emailul de înscriere.Lumea lui MOMO, își rezervă dreptul de a face fotografii în timpul atelierelor și a le utiliza în canalele sale de comunicare.     
Detalii la telefon: 0723.565.113

Despre Oana Coarfa, Trainerul Atelierului de Arhitectura
Arhitect 

La primul meu interviu de angajare ca arhitect, acum 9 ani, arhitectul cu experiență cu care am conversat m-a ascultat atent, iar la sfârșit a început să facă un desen. A desenat un nor, soarele și linia pământului. Apoi mi-a spus: Oana, tu ești aici, arătând spre nori, ai face bine să ajungi pe pământ. Pot sa zic ca nici până acum nu am ajuns cu totul pe pământ. Și asta cred că a fost șansa mea de a fi mai mult prezentă în ceea ce îmi place să fac. 

Sunt arhitect liber profesionist, sunt pasionată de lucruri foarte mici (design de obiect) și foarte mari (visez sa proiectez o gară sau un aeroport). Sunt în cea mai bună poziționare pe care mi-aș putea-o dori acum ca profesie - lucrez pe cont propriu împreună cu prieteni - dar sunt convinsă că la Lumea lui Momo voi fi surprinsă de ce voi descoperi împreună cu copii la atelierul de arhitectură creativă "Casa care a zburat pe fereastră". 

Arhitectura este facută din piese care îi vor ajuta pe copii să înteleagă și să chestioneze lumea care pare să se expună fară tăgadă: ușile sunt pe pereți, acoperișurile sunt plate sau ascuțite, curtea este afară din casă, lumina intră pe fereastră? În finalul cursului, ei vor fi trăit experiențe și auzit povesti care îi vor ajuta să exploreze cu încredere și curiozitate lumea încă necunoscută, sa o completeze sau să o schimbe după bunul plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu