vineri, 28 iunie 2013

Cui nu-i plac valurile?

Lumea lui MOMO sustine echipa Scolii Libere Waldorf care va inota pe 6 iulie la Swimathon

Daca nu a aflat toata lumea pana acum, eu, Mira, m-am nascut la mare. Intr-un oras frumos, care inca mai pastra in vremea copilariei mele, atmosfera boema a unui oras de la mare, dar si amprentele pline de farmec ale civilizatiilor grecesti si apoi romane, asezate pe rand la tarmul dobrogean al Marii Negre.

Cand te nasti la Mare, te nasti Mare. Te nasti val si aripa. Esti un amestec de soare cu nisip incins, cu alge prinse-n scoica desprinsa de pe stabilopod, ai sare pe talpi si in par, dar mai ales ai coada de sirena sa poti inota printre valuri de la rasarit pana la asfintit.  Imi aduc aminte, ca abia asteptam sa vina vacanta de vara, caci timp de 3 luni nu prea vedeam astfaltul dintre blocuri. Baza de vacanta se muta din Constanta la Eforie sau Costinesti, acolo unde locuiau mai toti verii mei, iar cat tinea ziua de lunga noi eram pe plaja la inotat; cu cate o punga de cirese, caise, piersici sau porumb fiert dupa noi, fara creme de soare, ochelari de protectie sau palarii. Liberi ca pasarea cerului, ne aruncam printre valuri, construiam castele de nisip cu manile goale sau adunam cochilii de rapane sa ne facem siraguri.

E clar, nu pot trai fara mare. Nu pot trai fara sa inot. Si nu o data ma intreb cum e sa traiesti fara ele, cum e sa nu le cunosti sau ce caut eu in Bucuresti? Asa ca la invitatia Deliei Grigoroiu, de a sustine initiativele Scolii Libere Waldorf la Swimathon Bucuresti pe 6 iulie, a fost nevoie doar de o secunda sa spun da. Si m-as fi alaturat cu siguranta echipei de inotatori, daca nu as fi fost in Tabara de la Nocrich fix in acea perioada.

Si daca va intrebati ce e Swimathon, aflati ca este întâlnirea plină de energie între oameni care cer ajutorul şi oameni care sar în apă să-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. 

Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor. Evenimentul are loc pe 6 iulie la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu.

De aproape 3 ani, imi place sa spun ca fac parte din comunitatea parintilor Waldorf din Bucuresti, din comunitatea acelor parinti care au ales firescul in educatia copiilor lor, simplitatea cuvantului si a miscarii, a prieteniei, a valorilor spirituale care ne tin in viata de milioane de ani, a iubirii de oameni si natura.


Scoala Libera Waldorf are nevoie de sprijinul nostru sa mearga mai departe si sa primeasca cat mai multi copii. Pentru cei care nu stiu, ea s-a nascut din inima unor parinti si educatori, din visul inca nevisat al copiilor, care au format o Asociatie ce se sustine strict din fondurile proprii. Si nu e usor. Si voi stiti asta.

Eu impreuna cu Lumea lui MOMO, ne vom sustine favoritii si vom dona pentru ei. Daca si voi alegeti sa donati  5, 10 lei, 50 lei sau 100 de lei pentru ei conteaza enorm, si cred ca si pentru voi, pentru ca s-au intalnit oameni cu oameni. Intra si tu pe linkul Scolii Libere Waldorf si ajuta 2 cazuri sociale  sa ajunga la Scoala. Toti copiii merita! 

http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php?option=com_content&view=article&id=100&Itemid=170&profil=50

Atunci, hai sa sarim in valuri, hai sa ne imaginam ca bazinul de la Lia Manoliu e o mare Mare calda, care ne primeste si ne uneste pe toti! Ne vedem pe 6 iulie la Swimathon alaturi de Scoala Libera Waldorf din Bucuresti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu