vineri, 30 septembrie 2016

Tabară de călărie, joacă, cooperare și empatie

pentru scolari cu vârste între 7 si 10 ani
din 30 octombrie până pe 4 noiembrie
la Pensiunea Potcova, Runcu


"Mami, cand o sa faci si o tabara de comunicare non-violenta pentru copii? M-a intrebat fiul meu, anul trecut cam tot pe vremea aceasta.  De ce, ma intrebi, zic? Să invețe si copiii, nu doar părintii lor, cum să se înteleaga bine unii cu altii, să vorbeasca atunci cand vor să se certe, să nu se mai lovească si să se iubească. Si iaca, nici prin pântecul găndului nu imi trecu acum un an, de ceea ce urma să vă pregatim în această toamnă.

In primul rând și in primul rând, vă invităm dragi copii, să ne bucurăm împreună de vacanța voastră! Cum?  Păăi,  simplu! Cu multa joacă în natură, cu drumeții și obraji rumeni, cu jocuri de echipă, cu alergat pe dealuri si păduri, cu lecții de echitație și călărit, cu povești si prieteni, cu hrană sănătoasă, cu iubire, dar mai ales cu multă, multă bucurie. Și multumită prietenei noastre Monica Reu, de la Asociatia pentru Comunicare Non-Violenta anul acesta, vom experimenta alături de copii beneficiile compasiunii, ale empatiei spre o conectare profunda între copii. Căci ceea ce nu stiati încă despre Monica Reu, este ca odată intrată in familia lui MOMO a prins gustul jocului si timpului alături de copii, pe care, bunăoară il experimentase mai mult in familie, alături de fiica ei, Emma.

Anul acesta Tabăra de Toamna MOMO, ne cheamă la Pensiunea Potcoava din satul Runcu, acolo unde am petrecut peste vară 2 săptămâni in "Tabăra de Familie". Dealurile colorate care înconjoara tțnutul, sunt tocmai bune de călărit sau de așezat pași de drumetie, iar poteca ce duce pana la Tanti Rodica, pregătită de bătătorit și de cules ghindele lăsate urmă de stejarii locului :-). 

Pensiunea Potcoava este așezata printre dealurile Plaiului Domnesc, departe de drumurile asfaltate, într-o mare de liniște și aer proaspăt. Are 13 camere spaăioase și luminoase  dotate cu băi proprii, un salon pentru luat masa și jucat, o sala de relaxare si jocuri de cabana,  de spus povesti și pus lemne in foc (semineu). Afară are spatii largi si doar pentru noi, loc de joacă, manej, graduri, trasee de călărit și 10 caluti minunati adusi tocmai din Tirolul italian - la pachet cu o tanti Rodica care ne aduce zilnic dulciuri fara zahar  sau alte "rautati", borcane cu bunătați din cămară, culese de ea cu multa grijă si păstrate așa cum natura i le-a dăruit. Gazdele sunt calde, vesele şi se pregătesc cu mare bucurie să ne reîntâmpine in această toamnă. .http://ralucaloteanu.ro/2016/04/27/potcoava-mountain-hideaway/

Ce include tabăra din acest an?
- 6 zile, 5 nopţi de cazare, în camere 2-3 paturi, baie în cameră
- 3 mese sanatoase pe zi, gustari de fructe, apa
- 4 traineri de iubit si dragălașit copiii
- 3 zile full-option cu lecții de echitatie pornind cu ingrijirea si pregatrea cailor, lectii in manej si trasee de calarie prin padure (cu Ionut Popescu)
- Jocuri de cooperare si conectare cu Monica Reu si Mira Loghin
- Drumetii si jocuri in aer liber 
- Seri de ascultare si impartasiri
- Ateliere de bricolaj, muraturit sau placintarit
- Jocuri de cabana
- Foc de tabără si petrecere de final

Ce nu include?
- Transport (acesta se organizează la cerere în funcţie de numărul de copii care îl solicită)

Ce nu avem şi nici nu vrem?
- Tv, tableta, telefon, ipad etc

Cine poate veni în tabără?
- Copii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani

Care este numărul maxim de copii?
20

Cand e plecarea din Bucuresti? pe 30 octombrie

Dar intoarcerea? pe 4 noiembrie

De ce să mergi în Tabăra MOMO de toamna?

- Te deconectăm de la ritmul de şcoală şi te conectăm la unul de vacanţă
- Pentru că este cel mai potrivit spaţiu pentru joacă, recreere, mişcare şi noi prieteni
-Îţi odihneşti ochii pentru noile serii de desene, jocuri pe tableta, internet, facebook sau alte provocări internautice: -) care te aşteaptă la întoarcerea acasă
- Este cel mai colorat anotimp, aşa că inspiraţia este la ea acasă
- Înveţi lucruri despre tine, şi ţi le reaminteşti pe cele uitate deja
- Experimentezi cum să faci lucruri de unul singur departe de părinţi tăi
- Iti faci prieteni și te reîntălnesti cu cei vechi!
- Înveți cum să-ti comunici nevoile și sa ții cont și de ale celorlalți
- Îţi accesezi limitele şi înţelegi că toţi le avem
- Înveti că libertatea ta se termină unde începe libertatea celuilalt
- Descoperi unul dintre cei mai vechi prieteni ai omului: calul. Te imprietenești cu el si înveți cum să ai grija, dar mai ales cum să il pregătești pentru lecțiile tale de călărie.
- Iei la galop dealurile colorate ale Runcului și te bucuri de vântul de libertate prin păr
- Meştereşti alături de noii tăi prieteni adăposturi in natura
- Iţi explorezi imaginaţia şi creativitatea
- Participi la cea mai originala petrecere creată de tine unde fantezia este parola de participare
- Pe scurt TE JOCI LIBER si NECONDIȚIONAT!

Cât costă?
1300 lei/copil cu tot ce am povestit mai sus inclus
transport optional: se calculeaza in functie de numarul de copii care opteaza pentru

Unde se fac înscrierile?

La lumealuimomo@gmail.com, detalii la tel: 0723.565.113

Impresii de anul trecut:

"Mi-a placut totul, si ce nu mi-a placut a fost faptul ca s-a terminat tabara. Si imi doresc sa vin in tabara din vară. Mi-a placut petrecerea in pijamale, să ma catar, petrecerea lampioanelor si drumetiile si ca m-am jucat in poiana si am facut cele doua case pe care le-am unit - impreuna cu Ioana, cu mama Ioanei, cu Ilinca si cu Toma... si cu toti ceilalti copii. Zoran, sper sa te faci bine cat mai repede, tu si Toma ati fost gasca mea cea mai tare. Calin si Darie, ati fost fratiorii mei mai mici.  Mira, Oana, Andreea ati fost niste super, super, super-extra-super mamici." (Calin, 8 ani)

"Pentru Eva aceasta tabara a fost intocmai cum speram sa fie - un prilej de a se simti independenta, inconjurata de copii, de natura. Multumim foarte mult ca ati primit-o asa, "cu mama", si multumesc pentru ocazia pe care am avut-o si eu sa traiesc o experienta noua atat de bogata. Eva spune ca in tabara i-a placut "totul". A fost incantata sa stea in camera cu Ana, sa asculte povestile, sa mearga cu Radu si copiii in drumetii, sa descopere... bancurile cu bula si baba sportiva.. :)... I-au placut si casa din poiana si petrecerea in pijamale, si faptul ca "m-a asistat" la atelierul de cusut. Intorsi acasa in prima seara era distrusa din cauza ca s-a terminat tabara, a adormit cu lampionul aprins langa pat si cativa piticuti de incurajare. Mai avem pe un scaun o colectie mare de pietre, lemnisoare cu marcaje turistice desenate in creion, coaja de copac. Vrea sa mai mergem si in tabere Momo, si la cabana Frasin." (Oana, mamica Evei, 7 ani)

"Hei, Lui Toma nu-i mai tace gura:))) si cred ca stiti ce inseamna asta:)))). I-a placut foarte mult totul, vrea si cu familia:) cu bicicletele in urmatoarea tabara. Ma bucur tare ca Toma a vrut sa va insoteasca in tabara, in care povestea s-a impletit cu natura, cu mancarea buna, distractia, ateliere de tot felul, catarari si drumetii ca la carte, felicitari"" (Oana, mama lui Toma, 7 ani)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu