luni, 9 aprilie 2012

" Experiment de comunicare despre si prin imagine

Incepe modulul 2 (CULOARE) al Atelierului de desen si pictura " Experiment de comunicare despre si prin imagine", cu George Moscal, Profesor universitar UNARTE 

Atelierul de pictura se adreseaza adultilor intre varsta X oricati ani si propune un contact direct, rapid, adevarat, cu esentele acestei arte. Un curs intensiv de pictura pare o idee utopica, asa ca nu-i vom spune astfel. Va fi mai degraba o experienta de comunicare despre si prin imagine si vom apela pentru asta la cele mai vechi si consacrate mijloace si procedee (de producere a imaginii vizuale unicat), preexistente tehnicilor de reproducere si multiplicare, fotografiei si mediilor digitale. Vom putea descoperi impreuna (discutand, desenand, pictand) ce legitati generale ale picturii stau la baza generarii dar si a analizei si interpretarii oricarui tip de imagine vizuala statica sau chiar cinetica. Modulul de baza se desfasoara astfel: 

Desen – Prezentarea si familiarizarea cu mijloacele de expresie si instrumentarul limbajului grafic; experimentarea desenului ca studiu de observatie si reprezentare (dupa natura); desen analitic (mimetic), desen expresiv, despre punct linie suprafata,proportii,paginatie etc. Materiale de lucru: creioane, carbune, guma de sters, hartie 50x70 cm + sevalete, plansete. 

Culoare – Exprimarea prin intermediul picturii, in urma adaugarii la experimentul desen a unor „secrete” despre culori; despre armonii si contraste, game, tonuri saturate sau rupte etc. Materiale de lucru: pensule, culori acrilice + sevalete, plansete, palete. 

Compozitia libera, imaginativa – Cei care au parcurs submodulele anterioare pot incerca acum, cu putin ajutor, sa se exprime prin intermediul imaginii picturale, relativa la o tema sugerata sau la un proiect personal. 

Modulele urmatoare vor fi de cate patru saptamani cu sedinte alternate de desen, culoare, compozitie si urmaresc aprofundari experentiale si extensii tematice, in concordanta cu evolutia grupelor sau cu evolutiile individuale. 

Primul modul - de baza, se va desfasura pe perioada a 4 sedinte a cate 2 ore/fiecare. In fiecare Marti de la ora 19:00 la 21:00.

Costuri participare: 310 lei/ 8 ore/4 sedinte. Data incepere atelier: 10 aprilie. detalii si inscrieri la lumealuimomo@gmail.com, 0723.565.113

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu