luni, 25 ianuarie 2016

Autonomie si limite in educatia copiilor

Workshop de educatie parentala cu Monica Reu
9 februarie 2016 (18:00 – 21:00)

Când şi de unde încep limitele intr-o educaţie care respectă nevoile copilului?

Cum ştim că nu mergem prea departe cu libertatea? 

Cercetările ultimilor ani din domeniul psihologiei şi neuroştiinţelor vin cu dovezi solide conform cărora educaţia făcută cu rigiditate, critică, umilire, manipulare prin pedepse şi recompense afectează profund şi pe termen lung imaginea de sine şi gradul de încredere în sine al fiinţei umane, precum şi legătura părinte-copil. Drept pentru care, mulţi părinţi aleg în mod conştient o altă cale şi caută să le ofere copiilor o educatie fără constrangeri dăunătoare, care ţine cont de nevoile copiilor, care se bazează pe încurajarea alegerii…

Aceste întrebări le vom explora in detaliu în cadrul workshopului, în care vom învăţa cum să trasăm limite conştiente şi sănătoase pentru noi înşine, pentru copii şi relaţia pe care o construim împreună.

Atelierul va avea loc marti, 9 februarie 2016 (18:00 – 21:00) la Lumea lui Momo, Strada Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1.

Taxa de participare este 100 RON de persoana sau 170 RON de cuplu, dacă participă ambii părinți. Înscrierile au loc la lumealuimomo@gmail.com, iar locul este confirmatendupa achitarea integrală a taxei.

Numărul de locuri este limitat la 14. Pentru alte detalii folosiţi adresa de mail monica@nonviolenta.org (Monica Reu).


Monica Reu este fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta si primul trainer roman certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA si organizeaza si conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, impartasind metoda in cursuri deschise, grupuri de practica, tabere de familie, scoli si institutii. Pasiunea ei este sprijinirea dascalilor, a parintilor si a cuplurilor in implementarea acestui model de comunicare in viata de zi cu zi.

La inceputul anului 2010 a dat nastere celui mai transformator program de dezvoltare personala – fiica ei, Emma. La jumatatea aceluias an, a demarat programul “Educatie empatica – CNV pentru parinti”, din dorinta de a impartasi parintilor modul in care Comunicarea Nonviolenta ajuta la crearea si consolidarea unei relatii bazate pe incredere, respect si empatie, si poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Pana in momentul de fata, cursul Educatie Empatica s-a bucurat de succes in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Piatra Neamt, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov, Constanta si… Bruxelles.

O prelungire fireasca a acestui proiect a reprezentat-o programul “Educatie Empatica in scoala si gradinita”, ce a fost sustinut pana acum la Transylvania College in Cluj Napoca, Casa Montessori din Bucuresti, Scoala Gimnaziala din Sinpetru.
Mai multe detalii despre activitatea Monicăi găsiţi aici http://www.nonviolenta.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu