luni, 10 martie 2014

Atelier de ceramica si olarit pentru copii intre 4-8 ani

Sambata, 22 martie de la ora 11.00 la ora 13.00
Mestesuguri de poveste : olaritul
Grupa varsta: 4-8 ani
Cu Sabina Moraru, artist ceramist

Acest stravechi meșteșug e prezent in casele noastre prin oale, ulcioare, căni, străchini, chipuri, blide, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucării.. Si pe cât de delicate și atent prelucrate sunt vasele de ceramică olărite, pe atât de greu erau de realizat în vechime. Dincolo de forta si indemanare, olăritul necesita un ochi atent la detalii și delicatețe în același timp, deoarece orice greșeală putea distruge vasul.

Sâmbătă, artistul ceramist Sabina Moraru vine in atelierul lui MOMO, pentru a va impartasi mestesugul olaritului. Va invitam la olarit, este poate prima ocazia sa va jucati cu o bucata de lut, pe care apoi sa o puneti pe roata, sa o invartiti pana cand un vas va iesi din mainile voastre.

Este o ocazie buna pentru a va imprieteni cu aceasta arta straveche, si pentru a va stimula dorinta de a cunoaste mai multe. Sambata aceasta copiii vor afla despre lut/argila, despre roata olarului, despre acesta artă a meșteritului, de cum se pictează obiectele mestesugite, despre glazură, despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.

Toate informatiile într-o întâlnire menită să explice, în detaliu, despre ce vor trăi cei care decid să se înscrie la Atelierul de olărit și de modelaj ceramică ce se desfășoară in timpul saptamanii, joia de la ora 18.00, alături de Sabina.

Durata atelier: 2 ore 
Cost: 60 lei/persoana ( al finalul celor doua ore de atelier, se pleaca acasa cu un obiect de lut lucrat)

Inscrierile la acest atelier au loc la lumealuimomo@gmail.com, detalii la telefon 0723.565.113. Atelierul are loc la sediul Lumea lui MOMO, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51,  Et. 1, Sector 1 (Zona Berzei- Cismisgiu - Schitu Magureanu)
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu