miercuri, 17 februarie 2016

De la pedepse si recompense, la conectare și apreciere

Educație Pentru o Viață Împlinită
Atelierul pentru părinți cu Monica Reu
2 martie 2016 (18.00 – 21.00)


Atât pedepsele, cât și recompensele sunt modalități de a controla comportamentul copiilor folosindu-ne de faptul că dispunem de mai multă forță fizică și resurse materiale decât ei. Cu cele mai bune intenții, în timp, creăm o condiționare pe termen lung care îi face pe copii să acționeze motivați de frică, vinovăție, rușine sau dorința de a obține un lucru pe care și-l doresc; și nu din faptul că sunt conștienți de valoarea a ceea ce le cerem. 

Cercetările ultimilor ani din domeniul psihologiei şi neuroştiinţelor vin cu dovezi solide conform cărora educaţia făcută cu rigiditate, critică, umilire, manipulare prin pedepse şi recompense afectează profund şi pe termen lung imaginea de sine şi gradul de încredere în sine al fiinţei umane, precum şi legătura părinte-copil.

În acest atelier vom explora, cu ajutorul comunicării empatice, alternative eficiente la sistemul pedeapsă-recompensă, alternative care crează conectare între părinte și copil și oferă o educație bazată pe valori autentice.

Detalii logistice

Atelierul va avea loc miercuri, 2 martie între orele 18:00 si 21:00 la Centru Educațional Lumea lui Momo, din Strada Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1.

Înscrierea la eveniment se poate face printr-un email la lumealuimomo@gmail.com, urmat de plata taxei de participare.

Taxa de participare: 100 lei de persoană sau 170 lei de cuplu în cazul în care participă ambii părinţi. Pentru rezervarea locului este necesara plata in avans, ce poate fi făcuta prin transfer bancar la Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta, Cod fiscal: 23665402
IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac.

Conditii de anulare
Anularea înscrierii, dupa efectuarea plății se poate face cu minim 7 zile calendaristice înainte de data desfășurării atelierului. In acest caz, participantul poate opta pentru returnarea sumei achitate cu o reținere de 10% din taxă pentru acoperirea cheltuielilor organizatorice sau pentru înscrierea la urmatorul eveniment.

Atunci când anularea înscrierii are loc dupa termenul limită, suma achitată nu mai poate fi recuperată și nici reprogramată participarea la o dată ulterioară. Participantul poate opta să fie inlocuit de altcineva fără plata unei taxe suplimentare, printr-o notificare scrisă trimisa pe email către organizator, cel mai tarziu cu 24 de ore înainte de eveniment.

În cazul anulării evenimentului, participanții pot opta pentru rambursarea integrală a taxei de participare sau pentru înregistrarea la o nouă ediție a evenimentului. 

Despre Monica Reu
Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiaș an, a demarat programul “Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a împărtăși părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Empatică s-a bucurat de succes în București, Cluj-Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Iaşi, Târgu Mureş, Constanța și… Bruxelles.


O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-o programul “Educație Empatică în școală și grădiniță”, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din București, Școala Gimnazială din Sînpetru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu