joi, 4 octombrie 2012

Povesti cu Nereide si Dorade

Atelier de pictura pentru copii, grupa 4-9 ani
Miercuri 17 octombrie, ora 18.00
cu Eta Minca, artist plastic
A picta si a desena sunt probabil primele “indeletniciri” artistice ale copilului inca din frageda pruncie. Printre primele forme de comunicare si expresie prin care copilul ne arata ceea ce simte in interiorul fiintei sale sau ceea ce vede in jurul sau. Hartia de desen devine o lume fantastica care se naste prin simpla adaugare a unei pete de culoare sau trasare a unei linii. Copiii iubesc desenul. Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc povestile. Iubesc lumina. Si aici nu e vorba de talent. Ci de creativitate, imaginatie, comunicare – stimulate in primul rand prin joaca, dar si de alte abilitati pe care copiii si le pot dezvolta prin pictura si desen: perceptia vizuala, reprezentarea obiectelor din jurul lor, coordonarea motorie, increderea de sine, atentia la detalii si exprimarea emotiilor.

Noul Atelier de pictura din Lumea lui MOMO, ii provoaca pe copii la o calatorie in lumea fantastica din adancurile misterioase ale marilor si oceanelor. Un atelier in care fiecare pictura prinde viata si creaza o poveste. Unica. Asa cum doar fiecare copil o poate spune. Vom picta, ne vom juca si vom descoperi impreuna tehnici de pictura, noi suprafete de desen, utilizarea luminii, compunerea imaginilor Atelierul se va desfasura in 6 intalniri saptamanale, fiecare intalnire va avea o alta tema:

 
Tema 1: Neptun (Poseidon) Ce vom face: compozitie cu un personaj (Neptun), suprapunere grafica, tehnica mixta: culoare + pastel. Pastelul se va suprapune peste culoarea uscata intr-o retea de linii, puncte in sensul formelor reprezentate. Vom afla ce este compozitia plastica si suprapunerea grafica.
Tema 2: Sirene Ce vom face: compozitie cu trei personaje, monocromie albastru. Vom invata sa dispunem pe hartie tentele de albastru, differentiate ca tonalitati prin amestecul in proportii diferite cu alb si negru.
Tema 3: Nereide Ce vom face: compozitie cu mai multe personaje, contrast cald/rece. Vom utiliza in plansa culori calde si culori reci, pentru a pune in opozitite elementele compozitiei (mediul, apa / personajele), vom afla ce este contrastul si tipuri de contraste.
Tema 4: Delfini Ce vom face: compozitie decorativa, suprapunere cu stampila sau sablon. Vom sti ce este repetitia, alternanta.
Tema 5: Caluti de mare: pictura pe sticla Ce vom face: pregatirea suportului, trasarea contururilor, -aplicarea culorilor. Vom invata sa lucram in etape succesive.
Tema 6: Caracatite Ce vom face: compozitite plastica, laviuri si pasta plina.Vom utiliza culori diluate pentru a reda transparenta in opozitie cu pasta plina folosita pentru a reda materialitatea, greutatea.

Detalii Atelier:
Fiecare poveste va avea dedicat un modul de 4 sedinte consecutive.
Varsta minima : 5 ani
Grup participant : 5-10 copii
Cost Atelier (6 intalniri saptamanale) – 240 de lei
Cel/cea care vine cu un prieten sau coleg la atelier are o reducere de 10% din costul lunar al atelierului
Coordonator & Aducator de Voie Buna: Eta Minca

Inscriere: prin email la lumealuimomo@gmail.com si achitarea taxei de inscriere in limita locurilor disponibile. Plata se poate face cash la sediul nostru din Str. Grigore Cobalcescu nr 51, sau prin transfer bancar la RO10INGB0000999903147605, deschis la ING Romania. Detalii la tel 0723565113
Despre Eta Minca
"De când lucrez cu copiii, am aflat o mulțime de lucruri pe care, ca adult, nici nu le visam: că iubirea înseamnă când bunicul îi aduce bunicii ceaiul în fiecare dimineață, că roboții nu sunt nici fete, nici băieți, sunt doar roboți, că frații există ca să nu te ia extratereștrii, că pereții nu cad pentru că îi țin cuiele, că Dumnezeu are niște fire cu care aprinde toate becurile, că pe lume copiii apar din ouă de iubire etc. Ai zice că ei, copiii, nu știu mai nimic despre lume. Din experiența mea, însă, cele mai interesante povești le afli punându-i să transforme cuvintele în culori și forme. Cu asta mă ocup eu. Și, așa, lumea capătă sens. Altfel am absolvit facultatea de arte plastice, sectia pictura, clasa prof.Theodor Morar in 1998, apoi am lucrat in studio. Am obtinut diploma de licenta in anul 1998 la Universitatea de Arte Bucuresti. Am lucrat in studiourile cinematografice Animafilm si Cinerom, iar de aproape 10 ani ma ocup strict de activitati de pictura si modelaj pentru copii."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu