joi, 5 februarie 2015

Cand copiii spun NU - Cum ajungem de la refuz la dorinta de cooperare - cu Monica Reu

7 martie 2014, de la 10.00 la 18.00

“Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relaţia dintre părinte şi copil… Şi probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte şi blocaje de comunicare. În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… şi, spre exasperarea părinţilor, pare că între ei se naşte o prietenie ce va dura o viaţă. Însă cam tot atunci, părinţii încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociţi de ambele părţi. Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât şi în părinţi, când se confruntă cu un refuz tranşant sau o interdicţie. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre ei.

Cum putem, ca părinţi, să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri? Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare? Cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie”? Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare? Sunt întrebările pe care le vom aborda în cadrul acestui workshop adresat tuturor cadrelor didactice şi părinţilor ce îşi doresc să clădească alături de copiii lor o relaţie armonioasă şi de cooperare de o viaţă.

Taxa de participare este de RON 160 de persoană sau RON 300 de cuplu, în cazul în care participă ambii părinţi. Pentru a te înscrie la acest curs, trimite un email la lumealuimomo@gmail,com Vei primi confirmarea rezervării locului tău după efectuarea plății (vezi mai jos detaliile de plată).

Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta Cod fiscal: 23665402 IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac

Atelierul va avea loc sâmbătă, 7 martie (10:00 – 18:00) la Lumea lui Momo, Strada Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1 Numărul de locuri este limitat la 15. Pentru alte detalii folosiţi adresa de mail lumealuimomo@gmail.com

Formator Monica Reu împărtăşeste metoda CNV din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de patru ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu