luni, 12 mai 2014

Armonie si veselie pentru intreaga familie - Tabara de copii si parinti cu Lumea lui MOMO

Căutam 10 familii cu copii, pentru a recrea Lumea lui Momo departe de casa dar aproape de sufletele noastre, într-un loc de poveste: satul Nocrich la 30 km distanţă de Sibiu, la Centrul Cercetăşesc SCOUT, in perioada 29 iunie - 5 iulie

Ne-am hotarat ca de data acesta sa incununam contributia noastra la dezvoltarea centrului, astfel editia din acest an va fi una speciala, cu multe surprize, aventuri si momente de bucurie – moment in care ne vom lua la revedere de la Nocrich, pentru ca anul viitor sa pornim in explorarea de noi meleaguri. 

Dar, inainte de va impartasi cum ne-am gandit sa petrecem anul acesta, e important pentru noi sa va impartasim de ce am ales 3 ANI la rand Centrul de Cercetasi din Nocrich? 

Sprijinim miscarea Cercetaseasca sa se dezvolte cat mai mult - incuranjand si alte initiative noi , dar mai ales invatand de la ei lucruri simple dar esentiale, educatie despre despre viata, despre cum sa fii responsabil si sa inveti sa-ti respecti angajamentele, despre cum sa-ti cresti stima de sine si sa-ti asumi alegerile pe care le faci, dar mai ales felul in care iti poti dezvolta o multime de abilitati prin recreere. Ceea ce ne propunem si noi. http://www.scout.ro/despre-noi/ce-este-cercetasia/

Ne bucuram ca Lumea lui MOMO a fost deschizator de drumuri in Centrul Scout din Nocrich, fiind prima comunitate (din afara cercetasiei) care a organizat o tabara. Astfel fiecare familei care a fost impreuna cu noi in anii trecuti, a ajutat Nocrich Scout Center sa: 
  • construiasca 6 grupuri sanitare moderne cu dusuri si apa calda (date in folosinta chiar in aceasta vara)
  • sa racordeze casa la sistemul comunitar de apa potabila (nu se va mai folosi apa din put) 
  • sa refaca curtea din spate si sa mareasca spatiul de campare si activitati cercetasesti 
  • sa construiasca o biblioteca 
  • ne asteapta o multime de carti de citit
  • sa refaca sopronul unde se va muta bucataria de vara
  • sa construiasca un cuptor traditional pentru paine
  • sa amenajeze o gradina de legume (unde vom putea lucra si noi) 
  • sa cumpere un nou frigider Alfel, ne bucuram sa sprijinim comunitatea locala intr-un loc in care turismul aproape ca nu exista, aducem culoare si veselie pe strazile satului, le oferim copiilor conexiune autentica cu natura si traditiile locului, avand libertatea de a explora jocul intr-un spatiu sigur. 
Si sa nu uitam ca, timp de 7 zile toata casa si curtea sunt exclusiv la dispozitia noastra, fara restrictii in a ne simti si juca, asa cum ne place. 

Buun, sa incepem cu ce avem nou anul acesta: 
  • o tematica speciala: Calatorie prin cele 5 elemente ale vietii: apa, aerul, lemnul, focul si pamantul - vom dedica fiecare zi unui element in jurul caruia vom dezvolta ritmul unei zile intregi, starea de spirit, suflul, jocurile si atelierele. 
  • Deviza noastra va fi " Armonie pentru Familie". Astfel la finalul Taberei fiecare sa simta ca a invatat ceva despre celalalt, despre el insusi si ca a reusit sa se conecteze cu copiii dar si cu partenerul. 
  • o echipa faina de traineri formata din : Andreea Stefan, Urania Cremene, Ella Oarcea, Mira Loghin, asteptam si niste mesteri din sat 
  • o bucatareasa dedicata :-) care va avea grija sa mancam bun, sanatos, la timp si proaspat dupa retele si menurile stabilite de Mira.
  • biciclete de inchiriat (pregatim un maraton off road pentru parintii temerari)
  • 3 iesiri in afara Centrului Cercetasesc, dintre care una in Aventura Parc din Cornatel , alta la Moara Veche si vestita brutarie din Hosmann, si o Treasure Hunt in padure cu picnic si tot tacamul 
  • un spectacol de teatru/poveste pe care il vom lucra impreuna timp de 6 zile si pe care il vom prezenta in ultima seara. 


Ce este Family Building Retreat sau Tabara de Armonie pentru intreaga familie @Lumea lui MOMO?


Este o tabără de vară pentru copii și părinți în care ne vom deconecta total de la ritmul vieţii noastre, pentru a ne conecta la un alt ritm. Ne vom juca în fiecare zi cu copiii noştri aşa cum vrem în fiecare zi, dar nu avem timp. Vom fi pe rând indieni, brutari, povestitori şi ne vom bucura împreună de jocurile copilăriei noastre. Dacă copilul are deja 3 ani sau se apropie de 11/12 ani este perfect pentru el să îi placă ce punem noi la cale. 

Vom locui împreună timp de 7 zile într-o casă parohiala construită la 1790, acum centrul cercetăşesc Nocrich http://nocrich.scout.ro/, în satul în care s-a născut baronul Bruckenthal şi ne vom aminti cum este să stai în tabără. 


Vom dormi în Centrul Cercetăşesc (Casa Parohiala) sau în curtea casei, la cort. În plus, ai ocazia să stai pentru prima dată la cort cu copilul tău sau în camere cu pături suprapuse ca în copilăria ta!! Devii cool pentru el! Vom simți natura autentică de la țară înconjurați de obiecte vechi în culoare și simțire, facem drumeţii şi redescoperim minuni uitate din inima Transilvaniei 

Vom alege cele mai proaspete legume, cereale şi fructe şi pe care le vom gati cu drag in bucătăria casei, ne vom coace pâine în cuptorul cu lemne din şopron şi vom face hora în jurul ceaunului încins din curte, în care vom arunca bunătăţi sănătoase.

Vom călători împreună pentru a descoperi Moara Veche şi Povestea Pâinii din Valea Hartibaciului, ne vom cocoţa în Turnul Bisericii Fortificate din Nocrich, vom asculta poveştile din sat, vom face drumeţii prin pădure după fragi şi mure, sunătoare şi alte plante medicinale, ne vom aventura in Parcul Aventura si Ferma Cornatel si vom face cea mai grozava Vanatoare de Comori. Vom învăţa câte ceva despre cercetăşie şi vom experimenta niscaiva jocuri pe care să le aducem apoi acasă. Serile ne vor aduce pe toţi în jurul focului de lemne, la poveşti şi cântece.. 

In plus prietena noastra Urania Cremene, ne va insoti impreuna cu fiul ei Amos, si ne promite 4 workshopuri tematice de parenting, in urma carora vom deveni parinti mai buni pentru copiii nostri.

Si nu il ultimul rand, parinti-copii vom construi impreuna o poveste/spectacol de teatru pe care il vom prezenta in ultima seara a Taberei, moment in care vom ridica lampioane colorate pe cer!..

Să vă mai spunem??? :-)..nu de alta, dar se pierde şi factorul surpriză, nu-i aşa? 

Este bine să ştiţi că am început deja înscrierile şi mai avem locuri doar pentru 5 familii. Dacă vă place, scrieţi-ne şi vă dăm mai multe detalii. Sau sunaţi-ne, cum vă este mai simplu. Zambetele, veselia, dedicatia, povestile de impartasit, trairile, pasiunea cu care facem toate acestea sunt din partea casei si oferite cu mult drag!

Spor la fericire! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu