miercuri, 28 mai 2014

COPIII LUMII - EVENIMENT MULTICULTURAL IN GRADINA CARTURESTI VERONA

Evenimentul are ca tema multiculturalitatea pe glob si are ca scop educational cunoasterea, intelegerea si acceptarea diferitelor culturi, obiceiuri si traditii. 

Firul rosu al intregului eveNiment este acela al ”unitatii in diversitate”: desi copii lumii pot avea pielea de culoare diferita, pot vorbi limbi diferite, pot avea locuite, haine si obiceiuri diferite, totusi in sufletul lor ei toti au o inima cu care pot iubi, ochi cu care pot vedea, toti copii se bucura si rad la fel. Desi diferiti, toti copii lumii sunt la fel. 

Lumea lui MOMO, va intampina cu doua ateliere in care vom experimenta...

10.30-11.30 Instrumentele lumii – “Rainsticks”( invocam ploaia) – atelier creativ in care copiii vor realiza cate un “Rainstick” , un instrument stravechi inca de pe vremea aztecilor al carui sunet imita ploaia, pe care il vor picta/desena cu motive traditionale din diferite colturi ale lumii. La final ne vom juca cu sunetele, fara sa ne dorim neaparat sa chemam ploaia 

Copiii vor afla care sunt tarile in care acest instrument este predominant si cand anume este folosit. La final, ne vom juca impreuna cu sunetele exersand ritmuri, fara sa ne dorim sa chemam ploaia. 

Grupa de varsta : 4-10 ani, maxim 10 copii, pret special: 20 lei/copil
inscrieri la lumealuimomo@gmail.com

12.00-13.00 Suveniruri de peste tot De fiecare data cand calatorim, simtim sa luam cu noi un mic simbol al locului din care tocmai plecam. Ceva care sa ne aminteasca peste timp, de locurile pe care le-am vizitat. Atelierul nostru le propune copiilor sa-si realizeze singuri o cana de ceai care sa poarte un simbol, fie Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Colosseum-ul sau chiar o casuta din Grecia. Si nimeni nu va pleca acasa fara sa auda de la noi istoria fiecarui simbol ales sa fie pictat. La final cana va apartine copilului care a realizat-o. 

Grupa de varsta : 4-10 ani, maxim 10 copii, pret special: 20 lei/copil
inscrieri la lumealuimomo@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu