miercuri, 3 aprilie 2013

Primii pasi in lumea olaritului - atelier experimental cu roata olarului


Sambata, 6 aprilie, de la ora 11.30 la ora 13.30
Primii pasi in lumea olaritului - atelier experimental cu roata olarului 
Grupa varsta: 4-8 ani
Cu Sabina Moraru, artist ceramist

Acest stravechi meșteșug e prezent in casele noastre prin oale, ulcioare, căni, străchini, chipuri, blide, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucării.. Si pe cât de delicate și atent prelucrate sunt vasele de ceramică olărite, pe atât de greu erau de realizat în vechime. Dincolo de forta si indemanare, olăritul necesita un ochi atent la detalii și delicatețe în același timp, deoarece orice greșeală putea distruge vasul.

Sâmbătă, artistul Sabina Moraru vine in atelierul lui MOMO, pentru a va impartasi mestesugul olaritului. Asa ca hai la olarit, este poate prima ocazia sa va jucati cu o bucata de lut, pe care apoi sa o puneti pe roata, sa o invartiti pana cand un vas frumos va iese din maini.

Este o ocazie buna pentru a va imprieteni cu aceasta arta straveche, si pentru a va stimula dorinta de a cunoaste mai multe.Sambata aceasta vor afla despre lut/argila, despre roata olarului, despre acesta artă a meșteritului, de cum se pictează obiectele create, despre glazură, despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.

Toate informatiile într-o întâlnire menită să explice, în detaliu, despre ce vor trăi cei care decid să se înscrie la Atelierul de olărit și de modelaj ceramică ce se desfășoară in timpul saptamanii, joia de la ora 18.00, alături de Sabina.

 
Cost: 60 lei/persoana ( se pleaca acasa cu un obiect lucrat)
Copiii care se vor inscrie in la atelierul experimental de olarit in aceasta sambata, vor beneficia de 10% reducere daca se vor inscrie la cursul complet e olarit si modelaj. 
La final celor cinci sedinte, un obiect perfect finisat va lua locul obiectelor de suflet din gentuta de amintiri din copilărie (sperăm, ne dorim! :)). 
Inscrierelumealuimomo@gmail.com, precizand datele de contact ale parintilor, numele si varsta copilului. Plata: cash, inainte de inceperea atelierului. Detalii la telefon: 0734.397.375 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu