luni, 21 octombrie 2013

Atelier de arhitectura pentru copii

incepem un nou modul din 28 octombrie 2013
Descopera lumea ca un ARHITECT 
grupa de varsta 6 - 13 ani, ora 18.00 
cu Oana Coarfa - Arhitect


A fost odata: o fetita care locuia intr-o camera mare. Si-a adunat jucariile si a vazut ca ea cu patutul, dulapul, masa ar incapea intr-o camera mai mica. Apoi si-a imaginat ca ar incapea intr-o camera si mai mica daca ar oferi cateva jucarii altor copii. Cum v-ati simti in ea? Apoi o camera si mai mica in mijlocul ei? Cum se vede lumina de acolo? 

Dincolo de profesia pe care și-ar alege-o mai târziu, copiii au nevoie întâi de toate săƒ exploreze lumea înconjurătoare prin joacăƒ, folosindu-și imaginația și creativitatea, dar si curiozitatea. Așa s-a născut și atelierul de arhitectura pentru copii din Lumea lui MOMO, un atelier unde fiecare copil este încurajat săƒ priveascăƒ cu atenție lumea, săƒ o descopere și săƒ se bucure de ea cu toate simțurile.

Doar fără constrângeri, copiii ajung să cunoască în mod natural informații despre lumini, umbre, culori, forme, materiale, structuri, scarăƒ și proporții, despre clăƒdiri și orașe, despre relația dintre spațiul construit și cel natural.

In plus "Descopera lumea ca un Arhitect"" @Lumea lui MOMO este un alt atelier unde copiii își pot dezvoltă inteligență emoțională, comunicarea interactivă, gândirea logică, dar și o mai bună cunoaștere de sine. In plus dobandesc informatii de baza din arhitectura, lucru care ii va ajuta in dezvoltarea lor personala, dar mai ales isi vor imbunatati relatia cu mediul inconjurator. 

Ce facem concret in cele 6 intalniri?

1. invatam cum putem sa descoperim spatii din camere cu peretii facuti din sfoara Plecam la drum cu o cutie de explorator in care avem creioane, compas, cartoane, lipici, sfoara, niste frunze, culori, o lupa si poate un binoclu. Observam lumea si invatam pentru inceput despre spatiu. Invatam cum spatii cu forme diverse cu 3, 5 sau 8 pereti pot fi locuri suprinzatoare in care putem imagine camere cu mobilier pe masura. Vom intinde sforile si isi vor alege camere cu forme diferite. Vor folosi mobilier special pentru a testa un ce fel un spatiu ar putea fii folosit de noi sau de personaje din poveste. 

2. Descoperim orase pe foaia de desen si in machete 
Cum arata un oras vazut de sus, vazut printr-un binoclu intors? Dar Vrajitoarea, Zana cea Buna si mai ales Superman, ce vad de sus? Orasele imaginate cu ochi de zburator, au curti, case, scoala, parcuri si alte locuri pe care le stim sau despre care am auzit in povesti. Vom lucra in echipa pentru a imagina un oras cu case facute din pamblici de hartie pliate si curti, drumuri, lac, parc. 

3. Satul din vacanta de vara.
In vacanta de vara nu am avut cutia de explorator, dar am avut cu siguranta chef de joaca si de descoperit locuri diferite. Am vizitat sau chiar am locuit la bunici la sat. In ce fel este acest loc diferit de Bucuresti? Pe un deal, intr-o vale sau pe un camp cu orizont plat, satul are tot timpul case de oameni harnici si gospodari, cu curti cu plante si animale, o biserica, o primarie, o gradinita o scoala, poate o padure, sau poate e traversat de un rau. Vom lucra din nou in echipa si vom folosi materiale naturale (sfoara de canepa, lut, frunze uscate) pentru a imagina un sat.

4. Despre materiale sau de ce cei trei purcelusi aveau case diferite 
Stim cu totii - daca nu, o repovestim - povestea celor trei purcelusi. Fiecare avea casa din alt material, din motive pe care le putem discuta si intelege. Vom experimenta cu materiale diferite realizand fiecare o plansa de materiale din mostre special aduse pe care o putem expune cu mandrie si de pe care ne vom aminti de este diferit lemnul de piatra sau paie, ce apreciam la sticla, in ce fel materialele sunt diferite daca le atingi cu ochii inchisi. 

5. Despre obiectele din interiorul caselor 
Din cutia de explorator vom scoate lipici, cartoane, franjuri, panze sau alte materiale nou descoperite pentru a realiza obiecte ce inconjoara. Un pat, masa un scaun pentru noi si pentru 1-2 prieteni, un dulap. Ne vom iamgina ca am fost micsorati de 20 de ori pentru a incapea intr-o casa cat o cutie de carton si vom realiza aceste obiecte. 

6. Sa ne facem casa din povestea proprie
In final, cand avem cutia de explorator plina de informatii, materiale si mobilierul micsorat dam frau imaginatie si ne realizam propria casa. Cu pereti, cu mobilier, cu ferestre, usa, poate o scara, toate intrand magic intr-o cutie de carton.

TERMENELE SI CONDITIILE PARTICIPARII



PRET ATELIER: 300 lei (6 sedinte/6 saptamani) - materiale si tutorial - ceai si apa din partea casei

Participarea la atelier se face pe baza de inscriere prealabila la lumealuimomo@gmail.com si achitarea integrala sau a unui avans de 50% din contravaloarea atelierului, cu cel putin 3 zile inainte de data de incepere, in limita locurilor disponibile. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte de interior. Copiii vor primi sortulete de protectie atunci cand vor lucra cu lut, culoare sau apa. Modalitatea de plata Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta CASH, la sediul Lumea lui MOMO (Str. Grigore Cobalcescu Nr. 51, Et.1) sau in cont RO10INGB0000999903147605 deschis la ING ROMANIA, mentionind numele atelierului ales. Retragerea participării În cazul în care nu mai puteți participa la cursul la care v-ați înscris, returnarea taxei de curs se poate face dacă retragerea este anunțată cel tîrziu cu 3 zile înainte de începere, din care se va scădea comisionul bancar, în cazul în care ați făcut plată în contul bancar.

În cazul în care retragerea se face după începerea cursului, suma nu mai poate fi rambursată. Puteți opta însă, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ați înscris, să fie direcționată ca avans pentru un alt atelier, însă maxim până la prima ședință a atelierului. Suma nu poate fi returnată după începerea cursului avînd în vedere că atelierele sunt începute în funcție de numărul de persoane înscrise, iar locurile pentru fiecare atelier sunt limitate. În cazul în care ați achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decât în condițiile enumerate mai sus. Datele personale Acestea (e-mail și telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea în ceea ce privește cursul sau evenimentul la care v-ați înscris (anunțare începere, anunțare amînare). Adresa de mail pe care ne-ați comunicat-o poate fi utilizată și pentru anunțarea prin newsletter a evenimentelor și atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO. În cazul în care nu doriți să primiți newsletter-ul lunar sau anunțul unui nou curs sau eveniment, va rugăm să ne menționați în emailul de înscriere.Lumea lui MOMO, își rezervă dreptul de a face fotografii în timpul atelierelor și a le utiliza canalele sale de comunicare. Detalii la telefon: 0723.565.113 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu