joi, 31 mai 2012

Insira-te Margarite, pietre vopsite si tobite..ziua copiiilor in Lumea lui MOMO


Sambata 2 iunie  orele 11.00 

Atelier de Creativitate si culoare..pentru mici si mamici (grupa 2-4 ani) cu Viorica Pintilie 

Insira-te margarite..pe lungi fire aurite si margele ..din paste colorate

In Lumea lui MOMO totul este posibil. Lumea devine culoare si forma prinde viaţă. Materialele incep sa vorbeasca, sa se miste. Astfel tot ce avem nevoie sunt niste mânuţe dibace, imaginaţie şi poftă de joacă cât cuprinde, căci jocul este o componentă esenţială în dezvoltarea creativităţii. 

Din paste colorate, punem una cat una pe fir insirate..ne facem un colier, o bratara, un cordon sau cordeluta..sau chiar o coada de pisicuta??!! In a doua parte coloram si pictam ..nu cu pensula, de data aceasta folosim capatul cu guma al creionului si vom face minuni. O inventie amuzanta de a crea forme din culoare. Parintele este incurajat sa ramana alaturi de copil si sa lucreze impreuna. Nu se percepe un cost suplimentar. 

Grupa de varsta  2- 4 ani
Structura atelierului: saptamanala
Durata sedintei: 60 minute
Inscrierile se fac in limita a 7 locuri disponibile, la lumealuimomo@gmail.com, detalii la 0723565113
Pret Atelier: 45 lei plata la sedinta/sau 40 lei/sedinta abonament 4 sedinte sau 30 lei/sedinta - MOMO SUMMER CARD (8 sedinte)Sambata 2 iunie, ora 11.00
Atelier de pictura pe pietre pentru parinti si copii (4-12 ani)

Uneori, pietrele ne vorbesc..de cate ori nu s-a intamplat sa gasesti o piatra la mare sau munte, sau chiar prin parc si care sa iti semene cu o broasca testoasa, cu o fata de om, cu o ciuperca, inima..si cum ar fi sa coloram piatra si sa o transformam intr-o jucarie sau obiect decorativ? sau cum ar fi sa spunem o poveste pe o piatra plata si sa desenam un tablou, un peisaj sau chiar un personaj? Cu acrilice, pensule, creioane si cu fel de fel de pietre adunate de colo colo ne punem creativitatea si imaginatia la lucru si ne amuzam. In plus invatam ca putem crea arta din orice..chiar si pietrele ne vorbesc.
Grupa de varsta  4 ani-12 ani
Structura atelierului: saptamanala
Durata sedintei: 60 minute
Inscrierile se fac in limita a 7 locuri disponibile, la lumealuimomo@gmail.com, detalii la 0723565113
Pret Atelier: 45 lei plata la sedinta/sau 40 lei/sedinta abonament 4 sedinte sau 30 lei/sedinta - MOMO SUMMER CARD (8 sedinte)


Sambata 2 iunie, ora 10.00

Atelier de creativitate muzicala,
dans liber si explorare instrumente muzicale, cu Loredana Mitrut

Creativitate muzicala - Totul sună, totul are viaţă sonoră: tălpile picioarelor cântă ritmuri sacadate consolidând legătura cu pământul şi ajutându-ne să ne fixăm mai bine, să ne înrădăcinăm; mâinile explorează sonor fiecare centimetru de piele a corpului dând naştere la tot soiul de sonorităţi, în funcţie de locul pe care îl ating; oasele sunt excelenţi transmiţători de vibraţii şi ne fac să ne auzim chiar şi când ne astupăm urechile; vocea este cea care arată totul despre noi: dacă suntem fericiţi, trişti, plictisiţi ori obosiţi, dacă suntem entuziasmaţi sau pasionaţi… Haideţi să ne explorăm propriul corp, să-i permitem să-şi spună propria poveste

Dans liber - Copiii noştri au această capacitate colosală de a fi liberi, de a fi ei înşişi, de a fi nespus de frumoşi în originalitatea şi creativitatea pe care fiecare dintre ei o posedă într-un mod natural. Noi nu trebuie decât să le permitem să le valorifice, să le facilităm accesul către ei înşişi, să-i ajutăm să se exprime corporal într-un mod liber şi necondiţionat. Fără modele prefabricate, fără tipare.

Explorare prin intermediul instrumentelor muzicale si a elementelor din natura În cadrul acestui atelier nu vom învăţa să cântăm la un instrument anume, ci vom explora tot ceea ce acesta poate oferi: toate modurile în care putem cânta la el, toate efectele sonore posibile. Avem în vedere atât instrumente tradiţionale, în special percuţii (tobe africane, bongo, maracas, rainstick, shaker, bol tibetan, guiro, kalimba, tamburina, clave, clopotei, xilofon, metalofon şi altele), cât şi elemente din natură care pot deveni surse sonore: pietre, scoici, bucăţi de lemn şi multe altele pe care, poate, le vom descoperi împreună. Fiecare copil va putea să exploreze toată gama de instrumente, va descoperi cu care dintre ele rezonează mai mult şi cu care mai puţin, împreună vom crea momente muzicale în care fiecare poate fi dirijor, instrumentist sau simplu spectator.
Durata: 60 de minute, de la ora 10.00
Grupa de varsta 3-5 ani
Cost participare modul 4 sedinte/ 160 de lei. Inscrieri la lumealuimomo@gmail.com, 0723.565113 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu